Zbog nedovoljnog interesa javnosti i izuzetno slabe interakcije pratitelja, ove stranice su prebačene u arhivski format
i više se neće ažurirati niti nadopunjavati novim sadržajem!

NOVOSTI: Zbog osobitih inzistiranja magistra Željka Renića, inače pomoćnika pročelnika za komunalno i prometno redarstvo u Zagrebu, odlučili smo iznova krenuti s radom, a novi portal će uz zagrebačke teme uključivati i teme iz Zagrebačke županije.

Uskoro na Zagreb24.hr

O "ljubavi" gradonačelnika i premijera prvi je govorio gradski zastupnik Renato Petek. Priznajem, dobro sam se tada nasmijao. No, kako vrijeme odmiče, zastupnik Petek sve više djeluje kao vidovnjak!

I istina je, gradonačelnik doista mora surađivati s Vladom RH, ali postoji vrlo jasna granica između suradnje i operativno-političke isprepletenosti, a gradonačelnik ju je jasno prešao.

Na njegovu žalost, TT nije uspješnik u tom odnosu već je "mali od palube", a kristalno je jasno da u tom odnosu šefuje i pobijeđuje samo AP i njegova partija!

Nemogućnost HDZ-a da ponudi političku opciju Zagrebu

tajna veza HDZ-a i Tomaševića
Izvor: Zagreb.hr / Sabor.hr / Facebook AP

Istina je da HDZ godinama (zapravo desetljećima) nema niti karizmatičnog niti nešto posebno artikuliranog kandidata za gradonačelnika Zagreba, a u moru članstva ne vidim da će se uskoro takav i pojaviti.

Utoliko je HDZ napravio pakt s Bandićem (nakon što ga je Milanović brzopotezno "odstrijelio") i godinama mu je držao leđa u njegovim marifetlucima i na taj način djelovao u Zagrebu. A rezultate tog djelovanja smo svi vrlo temeljito upoznali...

Na posljednjim lokalnim izborima (današnji ministar) Filipović izgledao je pogubljeno i jadno (op.a. i dalje mi je nevjerojatno da je imenovan ministrom i to gospodarstva, ali tako je to u partijama, nije pamet najbitnija) pa danas čisto sumnjam da se itko sjeća njegovog izbornog nastupa.

Pobjedom Tomaševića, također ne pretjerano sposobnog i vještog gradonačelnika, ali ipak jednako otvorenog za bizarne koalicije i suradnje, valjalo je iskoristiti priliku, a ako se išta za HDZ može reći to je da se prilike ne propuštaju!

Već sam pisao o tome kako HDZ postojano "drži leđa" zagrebačkom gradonačelniku, a po potrebi to čini čak i u nezakonju!

Uskoro su izbori pa valja zapamtiti da je HDZ temeljito izdao Zagrepčane svojim podržavanjem, relativiziranje i ignoriranjem nezakonitosti gradonačelnika Tomaševića čime svaki njihov budući političko demagoški izričaj treba tretirati "promjenom kanala"! ;-) 

I da, nemojte se zavaravati, HDZ je najobičnija partija, a u partiji misli samo AP dok svi drugi samo provode njegove mantre i planirane odluke pa se postavlja pitanje koliko je AP bio "dobar i koristan" Zagrebu, odnosno što se može od njega očekivati u budućnosti... ;-)

Mikulić na čelu inspektorata izdao Zagrepčane štiteći Tomaševića

Jasno je kao dan da je AP sve državne institucije pretvorio u operativno-političke ogranke HDZ-a pa tako i Državni inspektorat, na čelu kojeg je HDZ-ov vjerni poslušnik Andrija Mikulić.

Vidjeli smo svi šaradu o "kontroli cijena" prije uvođenja eura pa nakon uvođenja eura koja je ispala čisti trošak medijskog prostora i energije građana (ako su se kojim čudom uopće nečemu i nadali temeljem tih obmana).

Mikulić nije nikad ništa napravio da zaštiti naše građane pa je bilo naivno sada očekivati drugačije.

Mikulić je svoj "zanat" zaštite loše zagrebačke vlasti izučio u doba MB kada je bio predsjednik gradske skupštine (bio je i predsjednik zagrebačkog HDZ-a), a zatim je imenovan glavnim državnim inspektorom od kada otvoreno i nesporno prikriva i podupire nezakonje (kako MB nekada tako TT sada) neobavljanjem svojih dužnosti pa čak i nakon otvorenih pisanih ukaza!

I da, nemojmo se zavaravati, nitko neće povjerovati da Mikulić tu odlučuje o ičemu -- on samo izvršava volju i želju AP! ;-) Valja se sjetiti toga na idućim izborima! ;-) 

Katičić u Saboru relativizirao nezakonite plave vrećice

U emisiji HRT-a "Otvoreno" po prvi put u nacionalnom javnom prostoru (op.a. doista mi je nevjerojatna ta činjenica da niti jedan jedini vodeći medij u zemlji tu informaciju nije prenio) do gledatelja dopire informacija da su plave vrećice nezakonite, a informaciju je prenio gradski zastupnik Trpimir Goluža.

Već drugi dan je Krunoslav Katičić u Saboru palamudio o tome kako to i nije nešto bitno...

Dakle, Katičiću nije bitno što su građani Zagreba varani i nezaštićeni jer plave vrećice (još uvijek) nemaju odgovarajuću i zakonitu deklaraciju!

Ali budimo realni, nema Katičić svoje mišljenje, on u najboljem slučaju nastoji iznositi mišljenje svog partijskog vođe!

Dakle, AP ne mari što su građani Zagreba varani i nezaštićeni jer plave vrećice (još uvijek) nemaju odgovarajuću i zakonitu deklaraciju! ;-) Valja se sjetiti toga na idućim izborima! ;-) 

A posljedice toga pogledajte na sljedećem linku:

Filipović kao nadležni ministar ne "mrda prstom" i ostavlja građane na cjedilu

Odluka gradske skupštine iz 2022. godine, kojom su uvedene plave vrećice i tipizirani boksevi, je u tom dijelu značajno proturječna Zakonu o gospodarenju otpadom.

O tome su govorile mnoge udruge, a jedna od njih (udruga "Ekologija Grada") podnijela je Visokom upravnom sudu prijedlog ocjene zakonitosti gradske odluke. Više o radu te udruge saznajte ovdje.

Ja sam od svojih odvjetnika zatražio stručno pravno mišljenje o te dvije teme i javno prokazao problematiku i pravnu upitnost, na što apsolutno nitko nije reagirao da zaštiti građane Zagreba!

Iako je ministar Malenica davao službene stavove o tim temama, nadležni ministar Filipović nije vidio potrebe za istim.

Iznova ponavljam, treba biti realan i jasno vidjeti da je ministar samo premijerov "maneken" i da je zapravo AP taj koji ne mari jer mu pravna sigurnost i dobrobit građana Zagreba nije bitna! ;-) Valja se sjetiti toga na idućim izborima! ;-) 

Herman i Župan kao "na aparatima" i samo koriste isprazne parole

Ključni gradski HDZ-ovci, Mislav Herman i Mario Župan, povremeno govore kako je gradska vlast loša i kako ju treba zamijeniti, ali to je toliko "moćno" da je iz aviona vidljivo kako uopće ne kritiziraju gradsku vlast već troše medijski prostor za samopromociju tipskim parolama i tobožnjim opozicijskim naporima.

Kada ste od Hermana ili Župana čuli da govore o plavim vrećicama bez odgovarajuće deklaracije?!

Kada ste od Hermana ili Župana čuli da govore o nezakonitosti naplate tipiziranih bokseva iz pričuve?!

Kada ste od Hermana ili Župana čuli da govore o ilegalnim reciklažnim dvorištima?!

Niste ih čuli da govore o tome! A to je zato jer njih za građane Zagreba i njihovu dobrobit uopće nije briga! 

Ali kao i za svi dosad pobrojani HDZ-ovi pijunčići, oni nemaju svoje mišljenje i stav o ničemu, već prenose stav svog šefa! AP je taj koji ne želi da se o tome priča jer mu je važnije da kompenzira nesposobnost vlastite partije u Zagrebu kroz podršku TT (nakon što je podržavao MB)! ;-) Valja se sjetiti toga na idućim izborima! ;-) 

TT će vratiti uslugu kroz spalionicu Rebro!

TT je, baš kao i njegove pobrojane kolege iz HDZ-a, sklon slijepo i poslušno ispunjavati sve želje i željice AP!

Zašto i ne bi?! AP mu je dao tramvaje, autobuse, gradit će mu stadion, a i sačuvat će mu nezakonite plave vrećice, što je našem gradonačelniku jedino bitno!

No nije AP jeftin i nije bez povratnih zahtjeva! Jedan takav je spalionica infektivnog otpada u KBC-u Zagreb (Rebro)!

Pratim od početka napore mojih sugrađana da spriječe izgradnju navedenog postrojenja i, naravno, podržavam to spriječavanje.

Ali ovom prilikom želim pisati o tome kako i zašto će taj projekt nezaustavljivo uspjeti na krilima upravo našeg gradonačelnika koji odrađuje "mokri san" svom meceni AP!

Da, da, rekao je gradonačelnik da on nije za to, da je on za bolja rješenja, a čak je u sve uključio svoju "Zelenu akciju"...

Ali, zašto je u gradskoj skupštini njegova "zeleno-lijeva" koalcija bila suzdržana i rezervirana na tu temu (točnije, odbili su podržati prijedlog oporbenjaka Trpimira Goluže da se gradska skupština deklarativno izjasni da je gradnja spalionice potencijalno štetan projekt za Grad Zagreb i Zagrepčane te da isti nema podršku Grada Zagreba)?!

Zašto će gradski ured Dinka Bilića izdati dozvolu?! Usputno, Dinko Bilić je još uvijek pročelnik mega ureda! -,-

Zašto gradonačelnik ne zamoli svog frenda AP i njegovog potrčka Filipovića da spalionicu jednostavno ne izgrade?! Pa postoje brojna druga rješenja... Osim toga AP se hvali uspješnošću svoje Vlade pa se onda s pravom pitam zbog čega se taj otpad ne zbrinjava za novac kao i do sada?!

Zato što je TT najobičniji potrčko kojeg AP "održava" u Zagrebu i putem njega provodi svoje bitne politike u glavnom gradu, a to što TT izvodi gluposti i što ceh tih gluposti plaćaju građani Zagreba nije nešto oko čega se AP treba "uzrujavati"! ;-) No, valja se sjetiti toga na idućim izborima! ;-) 

A što je s SDP-om?

Stranka dosljednih promašaja
Izvor: Možemo!

Kojim SDP-om? :-))))) Da je SDP iole bitan u gradskoj vlasti vjeruje još jedino "dogradonačelnik" Klisović, koji je jednako bezličan kao i Filipović, ali njegov partijski vođa nije AP pa se morao zadovoljiti foteljom predsjednika gradske skupštine!

I da, njegov partijski šef, Peđa Grbin, je definitivno finalni čavao u lijesu značaja SPD-a, kako u Zagrebu tako i u državi!

Petek je izuzetno realno i britko komentirao poziciju SPD-a u Zagrebu kao pokriće AP-TT "ljubavi", kao kakve vjerne i odane supruge koja tolerira suprugovu nevjeru, jer ipak je važnije da su zajedno!

Što, naravno, nije potpuno besmisleno budući da SPD u zadnjih 30 godina nije pokazao apsolutno ništa, a zapravo niti nema nekakvu jasnu i održivu politiku.

Njihova retorika i sav njihov angažman svodi se na kvazi kolumnističke komentare u Saboru i medijima, uz kasnije šutke zasijedanje nakon što im AP "odvali" uzvratno da su "ne-tema"! :-)))))))

Pa Peđi je Možemo zadnja slamka spasa od potpunog blijeđenja na nacionalnoj političkoj sceni, a u slučaju nacionalnog trijumfa na sljedećim izborima realno je očekivati kako će "sitna" Benčićka biti domina u lateksu s bičem u ruci, a "ogromni" Peđa će četveronoški puzati bez obzira na omjer izbornih rezultata! A da tome neizbježno bude tako, ona kroz svog pijuna TT vrlo pedantno dresira i navikava na podčinjavanje gradski SDP! ;-) I ovoga se valja sjetiti na idućim izborima! ;-) 

Imate informacije o ovoj temi? Uočili ste grešku? Kontaktirajte nas
Podržite nas i podijelite ovaj članak:

Brzi kontakt

Najnovije

Neven Brnjas, najpoznatiji ZET-ov zviždač i jedan od najpoznatijih domaćih ...

Uzeo sam simboliku Shakespeareovog trgovca koji u tom remekdjelu kao ...

Skoro godinu dana ističem kako je natječaj za podzemne spremnike namješten ...

TPL_BACKTOTOP