Zbog nedovoljnog interesa javnosti i izuzetno slabe interakcije pratitelja, ove stranice su prebačene u arhivski format
i više se neće ažurirati niti nadopunjavati novim sadržajem!

NOVOSTI: Zbog osobitih inzistiranja magistra Željka Renića, inače pomoćnika pročelnika za komunalno i prometno redarstvo u Zagrebu, odlučili smo iznova krenuti s radom, a novi portal će uz zagrebačke teme uključivati i teme iz Zagrebačke županije.

Uskoro na Zagreb24.hr

Gradonačelnik Tomašević je očito u nedostatku vlastitih kadrova vjerovao u kadrove svog koalicijskih partnera (SDP) koji su ponudili najbolje što imaju: najbolje najgore kadrove!

očajno stanje zapuštenosti Zagreba
Autor: Zagreb24

O nesvetom trojstvu (Grgić, Krleža i Vić) već sam obilato i opsežno pisao, a i podnosio sam kaznene prijave.

U ovoj priči ću dodati još jednog SDP-ovog anti junaka, Rađenovića, uhljeba još iz Bandićevog doba!

Daaa, zaboravili ste, Banditos je isto bilo vrla nada SDP-a i jednako je bio voljen od medija kao i Tomašević! A onda nas je zakucao...baš kao što će i Tomašević! ;-)

Ni pune dvije godine vlasti, a Grad doslovno puca po šavovima.

Svakodnevno se otkrivaju nesposobnosti i laži koje su toliko prisutne da se čudim kad gradonačelnik izgovori istinu...a onda se probudim i shvatim da je sve samo bio san te da imamo gradonačelnika koji je patološki lažljivac!

Na stranu socijalni poremećaji gradonačelnika, SDP-ovci će nas ove godine dokusurati, a ne znam zbog čega ih gradonačelnik čuva?! Pa vjerujem da čak ni u SDP-u ne bi niti trepnuli da ih zamijeni...ah, njegov izbor, njegov grijeh, ali i njegova odgovornost! ;-)

Ja mu ignoriranje mojih ukaza na nezakonitosti (i predočenih dokaza) neću oprostiti nikad! ;-)

Čak sam formirao javnu grupu "Poruči gradonačelniku Tomaševiću" u sklopu koje građani sami mogu objavljivati terenske reportaže o komunalnim problemima i preciznim lokacijama u Zagrebu, ali umjesto da se zahvali on se očito duri...

Malodušno od mene, priznajem, ali baš uživam gledajući ga kako se meškolji u svojim spinovima i lažima kojima se kratkovidno pokušava "iščupati", ali se samo sve dublje zakopava...što reći, prirodna selekcija je čudesna pojava!

I dok on nama spina spinove i kupuje vrijeme Zagreb postojano i uspješno prerasta u Kabul pa je red posvetiti barem jedan članak tome...

Nepokošeni grad, powered by Damir Grgić (SDP)

Drago mi je da su moj PR opis fenomena zaraslosti Zagreba počeli koristiti apsolutno svi pa i Laženoviću naklonjeni mediji. To znači da ipak ja nisam tako glup i u krivu kako neki (ne)Možemovci uporno tvrde!

Damir Grgić pokazao se vrlim primjerom organizatorske nesposobnosti, ali i nemaštovitosti u lažnim izgovorima i opravdanjima.

očajno stanje zapuštenosti Zagreba
Autor: Zagreb24

Spin br. 1 - rjeđa košnja radi oprašivanja 

Prošle godine su kosili tako dobro da sam nabavio kosilicu, a susjed i ja smo sami kosili ispred svoje i nekih drugih zgrada jer sam kupio stan u Maksimirskoj, a ne u Amazoni!

Spinali su tada još kako se rjeđe kosi radi urbanog oprašivanja (ili kako su već točno nazvali svoj naum), ali je spektakularno interesantno kako je to "urbano oprašivanje" nastupilo baš dolaskom Grgića (veljača 2022.) i to je trajalo skoro do jeseni kada je stvarno oprašivanje davno prestalo.

Zanemarimo na trenutak da je zelenilo u Zagrebu preživjelo čitavo stoljeće "unatoč" redovitim košnjama i nije bilo potrebno stvarati džungle...

Oprašivanje u Zagrebu nema apsolutno nikakve veze s travom koja se kosi na inače uređenim gradskim zelenim površinama (eventualno ima veze sa zelenilom divljih travnjaka ili livada koje tako i tako nitko ne kosi).

Na kraju, što je trava veća i gušća to je veći napor i opterećenje za strojeve i alate pa dolazi više do kvarova, a sami kvarovi su tada značajniji i kompleksniji (i skuplji) za popravak. Ne treba zanemariti i  veću potrošnju goriva u tim okolnostima!

očajno stanje zapuštenosti Zagreba
Autor: Zagreb24

Spin br. 2 - pala je neviđena kiša

Je, padala je, 10 dana...što je bilo prije, što je bilo poslije? Što je sada?

Kiša inače pada u proljeće, to je prirodna pojava, zato se biljke i razvijaju prirodno u proljeće! No što je sa svim prijašnjim godinama? Nije bilo proljeća tada? Nisu padale kiše?

Prije kiša je bila samo jedna košnja, a prvi otkos je najvažniji i ne smije se čekati da trava previše naraste. 

Uobičajeno su 4 kruga (ciklusa) košnje za čitav grad, a ove godine pojedine sekcije u gradu nisu završile niti prvi krug! U nekim dijelovima grada trava prerasta u klas! :-)))))

Ali pala je kiša...dobar izgovor zlata vrijedi!

E da, nema ni kosilica za kišu...nabavljaju se! Pričaju se priče da se nabavljaju preko Grgićevog prijatelja, ali to su zasad samo "zlonamjerni" tračevi, no nabava će uskoro biti gotova pa će se sve brzo razjasniti.

A i kako se po kiši kosilo ranije (ponavljam, nije kiša ovog proljeća iznenadna pojava, ona je uobičajena pojava svakog proljeća)?!

očajno stanje zapuštenosti Zagreba
Autor: Zagreb24

Spin br. 3 - nema alata i strojeva zbog bivše vlasti

Je, nema, odnosno ima, ali su uglavnom neispravni. Ali kako to da je sve nepopravljivo propalo baš evo prošlog proljeća kad je naš velemajstor Grgić došao?! Sigurno je u pitanju globalna urota...

Zapravo nije! U pitanju je negativna kadrovska selekcija koja je voditeljem učinila Grgića koji očito nema blage veze sa svojim radnim mjestom pa je tako petljanjem u javnu nabavu zaustavio nabavku potrebnih dijelova i opreme!

Logično, strojevi i alati se kvare i potrebno ih je redovito održavati, ali kako se može održavati ukoliko nedostaju dijelovi zato što su istekli okvirni sporazumi ili nisu sklapani novi zbog kočenja javne nabave?

Zanimljivo, izvori iz ZG cesta govore da Zrinjevac od njih konstantno potražuje dvotaktol (op.a. ulje za kosilice) što znači da niti za najbanalnije elemente nije provedena odgovarajuća nabava.

Vrli upravitelj je razjurio "stare" radničke kadrove koji su imali iskustvo i vještinu za obučavanje mlađih kadrova tako da su mlađi kadrovi još uvijek "zeleni" i nedorasli za potrebne zahvate pa su rezultati loši, a zbog sveukupne "divne radne atmosfere" bilježe se rekordi u korištenju bolovanja (primjerice, Folnegovićevo naselje održava samo 1 radnik, a Donju Dubravu svega 5 radnika).

Izvori iz Zrinjevca pak javljaju kako su ključni strojevi u visokom postotku ispravnosti, ali nema operatera koji će njima upravljati jer uprava Holdinga nije učinila ništa da ih zaštiti od lošeg vođenja Damira Grgića i nisu im porasle plaće prema očekivanjima nove sistematizacije.

Napuštena groblja, powered by Igor Rađenović (SDP)

očajno stanje zapuštenosti Zagreba
Autor: Zagreb24

Zagrebačka groblja izgledaju kao napuštena!

Mirogoj, Miroševec, Markovo polje izgledaju kao groblja u blizini gradova napuštenih u kataklizmičnom egzodusu!

Nema se tu što puno pisati pa predlažem da pogledate fotografije i pročitate komentare građana!

Kiša pada, kiša ne pada, kukci oprašuju, kukci ne oprašuju, ima radnika, nema radnika, svijet propada ili ne, ali Rađenović ne mrda prstom.

Taj velemajstor čak niti ne nudi (izmišljene) izgovore ili spinove...on jednostavno ne radi i čeka penziju ili smak svijeta pa što prije naiđe! :-)))))

Bit će da su to mudrosti godina radnog iskustva, posebno u ZG cestama koje su oduvijek bile u svojevrsnoj banani...no ipak ga je partijski drug Krleža epohalno nadmašio!

Zakrpani seoski drumovi, powered by Jurica Krleža (SDP)

očajno stanje zapuštenosti Zagreba
Autor: Zagreb24

Voditelj Krleža je najkompetentniji cestar u povijesti Hrvata!

Bio je direktor državnih cesta, pa županijskih cesta, a sada i zagrebačkih cesta...reference bez sumnje...jedino što mi je čudno da je svaki njegov napredak zapravo bila degradacija, ali ja sam sitničav pa je moguće zaključak samo do mene! :-)))))

O ovom velemajstoru sam opsežno pisao u brojnim člancima u kojima sam otkrio svoj javnosti da je potpuno bizarno petljao s javnom nabavo i "osigurao" da čitave prošle godine fali građevinskog materijala koji je na kraju skuplje plaćen, a zbog čega se gotovo ništa nije radilo na održavanju cesta i nogostupa ili se radilo na najočajnijoj razini.

Najnoviji izum jesu zakrpe zakrpa !!!

Naime, sanacija prijekopa (op.a. otvori na prometnici ili nogostupu koji nastaju komunalnim radovima, primjerice postavljanjem vodovodnih cijevi ili telekomunikacijskih kablova i sl.) vrši se na način da se dotrajali površinski (habajući) sloj ukloni zarezivanjem (tzv. isfrezavanje) te nakon toga kao sredstvo (u svrhu sljubljivanja dvije materije - stare i nove asfaltne mase) namaže  emulzija koja priječi kasnije evidentno razdvajanje slojeva na površini što bi ugrozilo sigurnost samog prometa za sve sudionike.

Navedeni način sanacije je moguć na lokacijama gdje površinski sloj nije toliko oštećen da zahtjeva generalno uređenje (op.a. zamjenu oba sloja asfaltnog zastora - nosivi i habajući).

Nažalost prijekopi se ne saniraju na postojeći način pa su rezultati doslovno životno ugrožavajući za prometne sudionike.

Također, prijekopi se propisno saniraju u dva sloja od kojih je prvi betonski, a drugi asfaltni. Kako je voditelj Krleža zeznuo javnu nabavu betona nedostaje pa se "lukavac" domislio stavljati po dva sloja asfalta, što je loša i kratkotrajna izvedba jer na taj način takve "zakrpe" ubrzano propadaju (op.a. često "utonu" ili "ulegnu", pa ne daj Bože da zapnete nogom ili štakama ili štapom).

Trenutno je više od 1.500 nesaniranih prijekopa dok uobičajeno brojka nije prelazila 50...statistika sve govori! ;-)

Mini napuljski scenarij, powered by Davor Vić (SDP)

očajno stanje zapuštenosti Zagreba
Autor: Zagreb24

Gradonačelnik, ako ičim, gromoglasno se hvali "uspjehom" novog modela prikupljanja odvoza. 

Priča tako gradonačelnik kako miješanog komunalnog otpada nikad manje, a odvojenih reciklanata nikad više pa se sada manje mora odvoziti miješani komunalni otpad, a češće reciklanti.

A onda se miješani odvozi jednom tjedno (ili rijeđe ili nikako), a reciklanti toliko rijetko da se počinjemo "daviti" u njima.

Ali sve je u najboljem redu jer tu je velemajstor Vić...kada nije u Osijeku! :-)))))

Građani konstantno objavljuju kaos s otpadom, a samo neke objave možete pogledati na sljedećim linkovima.

Je, kamioni idu noću, a građani odlože otpad ujutro, no činjenično se reciklanti ne odvoze svaki tjedan ili po potrebi i češće kako je pompozno najavljivano (i otpad se ozbiljno nakupi) pa se na dan odvoza kontejneri pretrpaju i nakon toga se otpad slaže oko kontejnera, a nekad se reciklanti niti ne odvezu (op.a. ja svaki mjesec prigovaram za neodvoz plastike i ne plaćam račune do okončanja reklamacije koja očigledno neće biti nikad okončana jer ne mogu me demantirati kad sam u pravu, a znaju da ću javno objaviti njihovo porazno priznanje)!

Usputno, dočepao sam se stvarne statistike o prikupljanju otpada u prošloj godini (i ranijim godinama) i mogu vam reći da je gradonačelnik i o tome bezočno lagao...no o tome sljedeći tjedan u posebnom članku! Ipak je Vić meni najdraži nesposobnjaković pa ću mu svakom zgodom priuštiti posebno izdanje! :-)))))

Čarobnjak javne nabave, powered by Dario Bogdanović

očajno stanje zapuštenosti Zagreba
Autor: Zagreb24

Opsežno sam pisao o potpuno nezakonitom uhljebljivanju Daria Bogdanovića, a upravo ovih dana moji odvjetnici dovršavaju izuzetno opsežnu i novim dokazima potkrijepljenu kaznenu prijavu (za USKOK, DORH-u sam već predao ranije) protiv Ivana Novakovića i ostatka uprave Holdinga!

Dario Bogdanović, koji je direktor javne nabave u Holdingu od prošle godine, ali je tek ove godine u ožujku osigurao certifikat javne nabave koji je bio odlučujući natječajni uvjet za zapošljavanje! :-)))))

E sad kad znam da je direktor javne nabave apsolutni idiot, onda je poprilično lakše za razumjeti zašto se sve u Holdingu raspada!

Niste shvatili? Pa apsolutno sve u Holdingu je vezano uz javnu nabavu! Naravno da ćeš na čelnom mjestu te službe staviti idiota koji o tome nema apsolutno nikakvog pojma! :-)))))

Iz prijašnjih primjera je razvidno koliko je rasprostranjena destrukcija našeg junaka, ali do koje mjere taj naš velemajstor uništava sustav govori i bizarni projekt Doma za starije u Markuševcu.

Taj projekt naslijeđen je od bivše vlasti i bio je dovršen (radovi) još u studenom 2021. te je trebalo provesti javnu nabavu za opremanje i pustiti ga u rad. Objekt je i dalje stacionar duhova zbog toga što je natječaj vrlo uspješno vođen pa je na kraju poništen (kolovoz 2022.) i ne očekuje se doskora rješenje!

Trenutno je stacionar duhova zarastao kao napušteni objekt, a građani to "mirovanje" plaćaju čak pola milijuna kuna godišnje!

Jedan od najbližih Tomaševićevih partijaca bizarnim komentarima pravda situaciju

Svibor Jančić, predsjednik vijeća gradske četvrti Maksimir i jedan od najbližih Tomaševićevih partijaca, aktivno sudjeluje u raspravama koje objavljuju moji susjedi iz Maksimira na mojim Facebook kanalima.

Naravno, ja potičem participaciju svih dijelova našeg društva i svakako sam sretan što i (ne)Možemo daju svoje komentare, jedino mi je malo žao što su njegovi komentari nadrealni i (zbog toga) neizbježno na udaru kritike nezadovoljnih građana.

U jednoj objavi stanovnik maksimirskog Prilesja istaknuo je potpunu zapuštenost tog dijela kvarta, a Svibor Jančić je svojim ispraznim komentarom izazvao salvu kritike.

To nije bilo dovoljno pa je nastavio s komentarima koji su izazvali daljnje negodovanje građana.

Bilo je tih primjera još, ali nema smisla forsirati poantu...

Meni je iskreno žao što su ljudi bijesni, ali ih razumijem, svi su (baš kao i ja) dali svoje povjerenje očito predumišljenim ispraznim lažnim obećanjima gradonačelnika Tomaševića i sada očekuju isporuku koja ne da se ne događa, već se spinovima, dociranjima i pukim besmislicama građane pravi "pajacima"! ;-)

Šteta što to (ne)Možemo i gradonačelnik Tomašević ne akceptiraju pa da barem prestanu biti iritantni, ako već ne mogu biti učinkoviti ili bar malo manje štetni!

Više izjava (spinova) o Jakuševcu:

Imate informacije o ovoj temi? Uočili ste grešku? Kontaktirajte nas
Podržite nas i podijelite ovaj članak:

Brzi kontakt

Najnovije

Neven Brnjas, najpoznatiji ZET-ov zviždač i jedan od najpoznatijih domaćih ...

Uzeo sam simboliku Shakespeareovog trgovca koji u tom remekdjelu kao ...

Skoro godinu dana ističem kako je natječaj za podzemne spremnike namješten ...

Back to Top