Zbog nedovoljnog interesa javnosti i izuzetno slabe interakcije pratitelja, ove stranice su prebačene u arhivski format
i više se neće ažurirati niti nadopunjavati novim sadržajem!

NOVOSTI: Zbog osobitih inzistiranja magistra Željka Renića, inače pomoćnika pročelnika za komunalno i prometno redarstvo u Zagrebu, odlučili smo iznova krenuti s radom, a novi portal će uz zagrebačke teme uključivati i teme iz Zagrebačke županije.

Uskoro na Zagreb24.hr

Zagreb24.info je, u sadržajnom i konstruktivnom smislu, blog. Više o tome što je blog pročitajte ovdje.

Osnivač, vlasnik i glavni bloger je Aleksandar Savić - Saša. Budući da nismo društvo bez osoba kojima nedostaje samokontrola, ostali osobni podaci bit će dostavljeni svim osobama s valjanim pravnim interesom po upitu na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Blog je dio inicijative osnivača da se javno i bez cenzure raspravlja i piše o svim nepravilnostima rada gradskih vlasti i službi u Zagrebu, ali i lokalnih ispostava državnih službi u Zagrebu.

Gradski čelnici desetljećima tretiraju građane Zagreba kao podanike kojima se vlada i koje se malo što ima za pitati!

Stvarnost je ipak nešto drugačija - građani Zagreba su ti koji su jedini bitni i koji jedini imaju "zadnju riječ" kad je Zagreb u pitanju!

Sadržaj na blogu Zagreb24 vjerojatno sadrži komentare i predstavlja stavove/mišljenja autora, koji su potpisani uz svaki članak.

Iznimno se autori (moguće) ne navode uz članke pod rubrikama "Znamenitosti Zagreba" i "Udruge i događanja" jer se radi o isključivo informativnim tekstovima i sadržajima.

Sav sadržaj (osim određenih fotografija i audio-vizualnih sadržaja) može se preuzimati i dijeliti bez ikakvih naknada, uz obavezno navođenje izvora "Zagreb24" ili "Zagreb24.info" (ukoliko će se sadržaj redistribuirati putem drugih medija). Izmjenu sadržaja činite na/uz vlastitu odgovornost.

Fotografije i audio-vizualni sadržaji, koji su objavljene uz članke, nečije su autorsko djelo (svaka sadrži informacije o autoru ili izvoru) i na njih se zakonski okvir autorskog prava primjenjuje u cijelosti. O svemu više saznajte u pravilima i uvjetima korištenja.

U tehničkom smislu blog je upogonjen slobodnim softverom (Open Source Software) zato što je želja i cilj osnivača pokazati da se može postići dobar (ako ne i bolji) rezultat kroz društveni angažman i zalaganje (nasuprot podupiranju korporacija plaćanjem njihovih, moguće monopolnih, licenci).

Sav sadržaj kreiran je koristeći ispodprosječno (i podosta staro) računalo sa slobodnim operativnim sustavom i aplikacijama.

Blog je smješten na poslužitelju (serveru), koji je upogonjen slobodnim softverom.

"Open Source" licenciranje potiče inovaciju kroz suradnju i zajedništvo. Bez toga mnoge moderne tehnologije, koje danas čine bitan dio modernog društva, ne bi bile razvijene ili bi bile ograničeno dostupne kroz patentna/autorska prava. Upravo sloboda, koja je srž ove filozofije i pokreta, razlog je brzom i kvalitetnom tehnološkom razvoju posljednjih desetljeća.

Najsvjetliji primjeri i dokazi navedenog su Linux i Android operativni sustavi.

Koristite slobodni softver kad god možete!

Brzi kontakt

Najnovije

Neven Brnjas, najpoznatiji ZET-ov zviždač i jedan od najpoznatijih domaćih ...

Uzeo sam simboliku Shakespeareovog trgovca koji u tom remekdjelu kao ...

Skoro godinu dana ističem kako je natječaj za podzemne spremnike namješten ...

TPL_BACKTOTOP