Zbog nedovoljnog interesa javnosti i izuzetno slabe interakcije pratitelja, ove stranice su prebačene u arhivski format
i više se neće ažurirati niti nadopunjavati novim sadržajem!

NOVOSTI: Zbog osobitih inzistiranja magistra Željka Renića, inače pomoćnika pročelnika za komunalno i prometno redarstvo u Zagrebu, odlučili smo iznova krenuti s radom, a novi portal će uz zagrebačke teme uključivati i teme iz Zagrebačke županije.

Uskoro na Zagreb24.hr

Korištenjem bilo kojeg dijela bloga Zagreb24 (smješten na internetskoj domeni zagreb24.info) i svih njegovih dijelova u vlasništvu osnivača (ujedno i vlasnika) bloga (više saznajte na poveznici "O blog(er)u") automatski prihvaćate ova pravila i uvjete korištenja.

Posjetitelji i korisnici su dužni redovito čitati ove uvjete korištenja, te se smatra da su, kontinuiranim korištenjem bloga Zagreb24 ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio bloga Zagreb24 ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promoviranje istih.

Korištenje bloga Zagreb24 i sadržaja na njemu protivno ovim pravilima i uvjetima korištenja smatrat će se neovlaštenim korištenjem (internetskih stranica) bloga Zagreb24, kao i kršenjem autorskih i srodnih prava, te su takvi postupci podložni tužbi.

Administrator i vlasnik posjetiteljima i korisnicima u dobroj namjeri osigurava korištenje internetskog bloga Zagreb24 na kojem isti mogu pregledavati i preuzimati razni sadržaj.

Blog Zagreb24 sastoji se od informativnog sadržaja, obavijesnih sadržaja, blog rubrika i kolumni, raznih autorskih tekstova, fotografija, audio-vizualnih materijala, dokumenata raznih (računanih i sadržajnih) formata, općih i obavijesnih kontakt podataka, te poveznica na vanjske stranice i sadržaje. Blog Zagreb24 ne sadrži oglase niti promotivne sadržaje.

Blog Zagreb24 ne omogućava registraciju/prijavu korisnika niti njihovo kreiranje/komentiranje sadržaja.

Blog Zagreb24 sve sadržaje pruža u dobroj namjeri. Sve sadržaje koristite na vlastitu odgovornost. Vlasnik i autori se ni u kojem slučaju ne mogu smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.

Sadržaj bloga Zagreb24 se dopunjuje povremeno i neredovito, u trenucima kada se ima nešto za napisati i podijeliti sa svima.

U tekstovima se koriste (između ostalog) kolokvijalizmi, poštapalice, lokalizmi/dijalektizmi, tuđice pa čak i strane riječi/fraze, a moguće sadrže i (nenamjerne) gramatičke i pravopisne greške, koje će se ispravljati po spoznaji istih, sve bez posebnih najava/objava korisnicima.

U tekstovima mogu biti sadržani komentari, mišljenja i stavovi autora, te mogu biti prožeti sarkazmom, cinizmom i ironijom autora.

Pristup blogu Zagreb24 i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

AUTORSKA PRAVA

Pojam "autorska prava" odnosi se i primjenjuje na:
1. logotip ("Zagreb24"), avatar ("Zg24") i robnu marku "Zagreb24"
2. programsko rješenje s pripadajućim tehničkim i grafičkim elementima
3. tekstove
4. fotografije (u raznim računalnim i sadržajnim formatima)
5. audio-vizualne materijale (u raznim računalnim i sadržajnim formatima)
6. dokumente (u raznim računalnim i sadržajnim formatima)

Uz pojam "autorska prava" neodvojivo se vežu sva moralna i imovinska autorska (i srodna) prava, te druga odgovarajuća prava mjerodavna za intelektualno vlasništvo i prava industrijskog vlasništva.

Vasnik bloga Zagreb24 polaže autorska prava na logotip (s tekstom "Zagreb24"), avatar (s tekstom "Zg24"), kao i na robnu marku "Zagreb24". Logotip, avatar i robna marka smiju se preuzimati i koristiti samo uz prenošenje informacija s bloga ili o blogu Zagreb24. Logotip, avatar i robna marka "Zagreb24" se ne smiju preuzimati i koristiti za izradu/doradu/dopunu bilo kojih grafičkih ili audio-vizualnih materijala bez prethodne pisane suglasnosti vlasnika bloga. Nitko osim vlasnika bloga nema pravo modificirati (na bilo koji način) logotip, avatar i robnu marku "Zagreb24", te se u slučaju takvih potreba treba obratiti vlasniku bloga putem adrese e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Programsko rješenje s pripadajućim tehničkim i grafičkim elementima (izuzev logotipa, avatara i robne marke "Zagreb24") je pokriveno "Open Source" i "GNU GPL" licencom, a ista se odnosi i na sve modifikacije koje je vlasnik bloga Zagreb24 eventualno učinio. To znači da svatko može navedeno preuzimati, koristiti i mijenjati, te smije dijeliti dalje trećima, ali ne smije iste prodavati (dakle, davati/ustupati trećima za novac ili kakvu drugu korist).

Tekstovi na blogu Zagreb24 su autorsko djelo autora, koji je potpisan u svakom članku (autori se moguće neće navoditi u tekstovima pod poveznicama/rubrikama "Znamenitosti Zagreba" i "Udruge i događanja", jer se radi o isključivo informativnim sadržajima). Svi tekstovi se mogu slobodno preuzimati, a mogu se i slobodno dijeliti i/ili objavljivati (djelomično ili u cijelosti) u drugim medijima ili na društvenim mrežama (uz obavezno navođenje izvora "Zagreb24"). Svaka izmjena sadržaja povlači potpunu moralnu, matrijalnu i kaznenu odgovornost onoga tko izmjene čini.

Fotografije objavljene na blogu Zagreb24 nečije su autorsko djelo (svaka sadrži informacije o autoru ili izvoru) i na njih se zakonski okvir autorskog prava primjenjuje u cijelosti. Fotografije uz koje je navedeno "Anonimni izvor" ili oznaka "Zagreb24" mogu se slobodno preuzimati, dijeliti i/ili objavljivati (djelomično ili u cijelosti) u drugim medijima ili na društvenim mrežama (uz obavezno navođenje izvora "Zagreb24"). Svaka izmjena sadržaja povlači potpunu moralnu, matrijalnu i kaznenu odgovornost onoga tko izmjene čini. Sve ostale fotografije ne smiju se preuzimati, dijeliti, objavljivati, mijenjati niti se s njima smije bilo što drugo činiti bez pisane suglasnosti autora/vlasnika istih.

Audio-vizualni materijali objavljeni na blogu Zagreb24 nečije su autorsko djelo (svaki sadrži informacije o autoru ili izvoru) i na njih se zakonski okvir autorskog prava primjenjuje u cijelosti. Audio-vizualni materijali uz koje je navedeno "Anonimni izvor" ili oznaka "Zagreb24" ili "Zg24" mogu se slobodno preuzimati, dijeliti i/ili objavljivati (djelomično ili u cijelosti) u drugim medijima ili na društvenim mrežama (uz obavezno navođenje izvora "Zagreb24"). Svaka izmjena sadržaja povlači potpunu moralnu, matrijalnu i kaznenu odgovornost onoga tko izmjene čini. Svi ostali audio-vizualni materijali ne smiju se preuzimati, dijeliti, objavljivati, mijenjati niti se s njima smije bilo što drugo činiti bez pisane suglasnosti autora/vlasnika istih.

Dokumenti objavljeni na blogu Zagreb24 mogu se slobodno preuzimati, dijeliti i/ili objavljivati (djelomično ili u cijelosti) u drugim medijima ili na društvenim mrežama (uz obavezno navođenje izvora "Zagreb24"). Svaka izmjena sadržaja povlači potpunu moralnu, matrijalnu i kaznenu odgovornost onoga tko izmjene čini.

POVEZNICE NA VANJSKE LOKACIJE

Blog Zagreb 24 sadrži poveznice na razne internetske stranice/sadržaje, lokacije, servise i društvene mreže, a sve izvan internetske domene zagreb24.info - te poveznice objavljene su u dobroj namjeri, a sva odgovornost korištenja (kolokv. "klikanja") tih poveznica je na korisniku, koji ih koristi (kolokv. "klika").

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Blog Zagreb24 štiti privatnost posjetitalja u najvećoj mogućoj mjeri.

Blog Zagreb24 ne omogućava registraciju/prijavu korisnika, time ne prikuplja niti ne obrađuje osobne podatke.

Blog Zagreb24 koristi statistički alat "Google Analytics" (više o alatu saznajte ovdje). Navedeni alat prikuplja razne podatke (primjerice podaci o računalu, o internet dobavljaču, o internet pretraživaču i drugo), koje otkrivaju Vaši uređaji (računalo, mobitel ili bilo što treće) i Vaši preglednici (Firefox, Chrome ili bilo što treće) uslijed određenih korisničkih postavki na njima. Sve se odvija putem tzv. kolačića (eng. cookies) i drugih alata, a sve je omogućeno putem Vaših postavki na Vašem uređaju, dakle, prikupljaju se samo oni podaci koje ste sami dozvolili/podijelili na Vašem uređaju. O kojim podacima se radi saznajte ovdje. Više o podešenjima saznajte ovdje.

Ako želite korisiti blog Zagreb24 potpuno anonimno, savjetujemo korištenje TOR aplikacije. Više o Tor-u saznajte ovdje.

Blog Zagreb24 se obvezuje na čuvanje privatnosti posjetitelja, osim u slučaju kršenja ovih pravila i uvjeta korištenja i/ili nezakonitih aktivnosti posjetitelja i korisnika.

PRITUŽBE, KRITIKE, BILO ŠTO TREĆE

O svemu što Vam smeta ili Vas uznemirava/uzrujava/iritira/ljuti ili o bilo čemu trećemu (uz isključivanje uznemiravanja, vrijeđanja, prijetnji i nasilja bilo kojeg oblika) slobodno nam pišite na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

IZMJENE I DOPUNE UVJETA KORIŠTENJA

Blog Zagreb24 zadržava pravo da bez najave promijeni ili dopuni ova pravila i uvjete korištenja. O navedenim promjenama i dopunama blog Zagreb24 može obavijestiti posjetitelje i korisnike posebnim objavljivanjem, ali to nije nikako obavezan. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na internetskoj domeni zagreb24.info smatra se da ste upoznati s najnovijim i važećim pravilima i uvjetima korištenja.

Posljednje izmjene: 01. srpnja 2022. godine

Brzi kontakt

Najnovije

Neven Brnjas, najpoznatiji ZET-ov zviždač i jedan od najpoznatijih domaćih ...

Uzeo sam simboliku Shakespeareovog trgovca koji u tom remekdjelu kao ...

Skoro godinu dana ističem kako je natječaj za podzemne spremnike namješten ...

Back to Top