Zbog nedovoljnog interesa javnosti i izuzetno slabe interakcije pratitelja, ove stranice su prebačene u arhivski format
i više se neće ažurirati niti nadopunjavati novim sadržajem!

NOVOSTI: Zbog osobitih inzistiranja magistra Željka Renića, inače pomoćnika pročelnika za komunalno i prometno redarstvo u Zagrebu, odlučili smo iznova krenuti s radom, a novi portal će uz zagrebačke teme uključivati i teme iz Zagrebačke županije.

Uskoro na Zagreb24.hr

Nevjerojatno kako gradonačelnik Tomašević nije uspio ostvariti čak niti ono najjednostavnije ostvarivo izborno obećanje - zaustavljanje zapošljavanja po poznanstvu i drugim koruptivnim okvirima!

Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba
Izvor: Zagreb.hr

A ostvarnje upravo tog obećanja sam osobno smatrao najbitnijim! Nažalost, gradonačelnik je i tu podbacio!

Utoliko sam sada siguran da gradonačelnik nije sposoban apsolutno ništa ostvariti osim održati davno i čvrsto zacementirane temelje Bandistana!

O svom razočaranju gradonačelnikom Tomaševićem već sam višekratno pisao i ovog puta ću vas poštedjeti mog osobnog dojma te ću iznijeti sirove činjenice, koje ću ovih dana predati uz odgovarajuće prijave nadležnim državnim institucijama!

U ovom članku uopće ne želim ulaziti u ocjenu eventualnih/mogućih kazneno-pravnih indikacija niti želim isticati/utvrđivati postojanje istih i taj dio ću u cijelosti prepustiti na ocjenu nadležnim državnim institucijama.

Ali, osvrnut ću se na moralni i društveno-politički aspekt te istaknuti vrlo dvoličnu politiku Tomislava Tomaševića koji je godinama kritizirao svog predhodnika i na kraju učinio jednake ili veće društvene štete, kao i činjenicu koliko jeftino možete dobiti utjecajnu ili bogato plaćenu gradsku fotelju pa tako već za donaciju od 500 kn (daaa, za manje od 100 eura) !!!

Luka Juroš donirao 500 kn i postao važan gradski pročelnik

Prema javno dostupnim podacima iz Državnog izbornog povjerenstva trenutni pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Luka Juroš donirao je gradonačelniku tomaševiću 10.05.2021. iznos od 500 kn.

Dobio sam značajnu količinu informacija o samom postupku i načinu odabira pročelnika Juroša, no nitko od izvora nije želio javno istupiti, a zaprimljene informacije nisam mogao službeno potvrditi pa sam odlučio sve bez razrade dostaviti Uskoku, a onda neka tamo vode bitku s "otvorenom", "javnom" i "nikad transparentnijom" gradskom vlašću!

Početkom lipnja prošle godine dovršen je javni natječaj za navedeni gradski ured iz kojeg je kao pobjednik izišao Luka Juroš, kako tvrdi gradonačelnik, osoba sa 16 godina iskustva u javnoj upravi u području obrazovanja, te se usavršavao u Hrvatskoj i Europskoj komisiji.

Tada je gradonačelnik izjavio kako misli da će Luka Juroš dobro obavljati tu zahtjevnu funkciju s obzirom na sve izazove koje imamo.

Danas je Nacional objavio temeljiti članak u kojem je istaknuto kako su stručnjaci, posebno inžinjeri građevine i statičari, ocijenili pročelnika Juroša kao osobu koja ili nije dovoljno upućena u tematiku pa nije rekao točne informacije ili namjerno izbjegava pojasniti stvarne činjenice. Članak se odnosi na školsku zgradu u Mesićevoj ulici (XVIII. gimnazija i Osnovna škola I.G. Kovačića) koja je u ozbiljnom riziku od rušenja pri idućem potresu, a čija sanacija nije u skorijem planu, niti su učenici zbog sigurnosti izmješteni na druge lokacije.

Luka Juroš je donirao 500 kn! 500 kn !!! Ni punih tjedan dana prije izbora... To je razina kojoj svjedočimo...

Sretan Šarić donirao 1.000 kn i ostao uhljebljen u Areni Zagreb

Dugogodišnji voditelj Arene Zagreb donirao je Tomaševićevoj izbornoj koaliciji 11.04.2021. čak 1.000 kn!

Tako je Sretan Šarić ispao značajno "mudriji" od pročelnika Juroša jer je pokazao privrženost novoj vlasti čak mjesec dana ranije od izbora i u čak dvostruko većem iznosu!

Svaka čast!

Kod voditelja Šarića imamo jednu poprilično kompleksnu situaciju, koju danas neću razrađivati značajnije od osnovnih činjenica i nelogičnosti, a sve drugo će utvrđivati i razrađivati Uskok po mojoj prijavi.

Naime, 16.11.2021. objavljen je javni natječaj za izbor voditelja podružnica trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o. zaključno s 24.11.2021. kojim se tražilo čak 6 "novih" voditelja i to:
* voditelj/ica podružnice Arena Zagreb
* voditelj/ica podružnice Autobusni kolodvor
* voditelj/ica podružnice Gradska groblja
* voditelj/ica podružnice Vladimir Nazor
* voditelj/ica podružnice Zagrebački digitalni grad
* voditelj/ica podružnice Zrinjevac

Zagrebački Holding je na svojim službenim stranicama objavio 01.02.2022. (dakle, prije godinu dana) natječajne rezultate i pobrojao nove voditelje, a za Arenu Zagrebu su naveli:

"U slučaju podružnice Arena Zagreb, Član Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o., Boris Sesar, u skladu s imenovanjem iz studenoga 2021. godine ostaje nadležan za upravljanje podružnicom, dok će Sretan Šarić i nadalje po specijalnoj punomoći biti ovlašten poduzimati radnje voditelja podružnice."

Kako onda tako i danas!

Do kad uopće Sretan Šarić ima ugovor o radu (op.a. posljednji je dobio mandatno na 4 godine)? Je li dobio novi ugovor o radu i na koji način je to regulirano? Zbog čega natječaj za voditelja Arene Zagreb nije poništen (op.a. ja nisam nigdje mogao pronaći niti dobiti odluku o poništaju iz čega proizlazi vjerojatno nepostojanje istog)?

Sve su to pitanja koja će uprava Zagrebačkog Holdinga morati objasniti Uskoku! A Tomaševićeva koalicija, kao i sam gradonačelnik građanima Zagreba!

Eli Pijaca Plavšić donirala 300 kn i imenovana u UV vrtića Medveščak

Ovaj model sam razotkrio u brojnim slučajevima gdje su donatori gradonačelnika Tomaševića i/ili njegove izborne koalicije imenovani u neko upravno vijeće dječjeg vrtića, osnovne i srednje škole ili čak više njih.

Povjerenstvo za spriječavanje sukob interesa kaznilo je jesenas s 3.000 kn gradonačelnika Tomaševića zbog imenovanja donatora Tomislava Lauca u upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak.

Prateći imenovanja u službenom zagrebačkom glasniku i prateći javno objavljenje liste donatora pronašao sam brojne takve slučajeve o kojima ću uskoro pisati.

Ovaj konkretni slučaj sam već prijavio Povjerenstvu za sukob interesa koje je otvorilo i vodi postupak.

Naime, Eli Pijaca Plavšić donirala 10.05.2021. (dakle, nepunih tjedan dana prije izbora) 300 kn Tomislavu Tomaševiću.

Tomislav Tomašević ju je već 22.11.2021. imenovao u upravno vijeće DV Medveščak gdje obnaša dužnost predsjednice, a u sklopu svojih ovlasti odlučuje o imenovanju/razriješenju ravnatelja te zapošljavanju djelatnika čime je de facto gradonačelnik ostvario politički utjecaj na rad DV Medveščak preko svoje donatorice. Inače, članovi upravnih vijeća imaju pravo na 200-300 kn po sjednici što znači da je ova donatorica vrlo brzo povratila svoju investiciju.

Slažem se, daleko je 200-300 kn po sjednici od primjerice plaće gradskog pročelnika ili voditelja podružnice Holdinga, ali zbog toga je dotična donatorica imenovana i u druga vijeća, a u nekim slučajevima i po osobnom prijedlogu gradonačelnika Tomaševića.

Jeste malo, ali nakupi se... 

Zaključak

Što jeste, a što nije sukob interesa kao i ima li u navedenim činjenicama elemenata kaznenih djela utvrdit će nadležne državne institucije!

Ono što je već sada sigurno jest da naš gradonačelnik vrlo vješto uhljebljuje svoje donatore, što je krajnje nemoralno, barem iz perspektive njegovih izbornih obećanja o prestanku takvih praksi u gradskoj vlasti, a što ću u narednom vremenu jasno prokazivani daljnjim objavama.

Imate informacije o ovoj temi? Uočili ste grešku? Kontaktirajte nas
Podržite nas i podijelite ovaj članak:

Brzi kontakt

Najnovije

Neven Brnjas, najpoznatiji ZET-ov zviždač i jedan od najpoznatijih domaćih ...

Uzeo sam simboliku Shakespeareovog trgovca koji u tom remekdjelu kao ...

Skoro godinu dana ističem kako je natječaj za podzemne spremnike namješten ...

TPL_BACKTOTOP