Zbog nedovoljnog interesa javnosti i izuzetno slabe interakcije pratitelja, ove stranice su prebačene u arhivski format
i više se neće ažurirati niti nadopunjavati novim sadržajem!

Početkom veljače sam objavio skandal nerada prometnog redarstva zbog propusta u javnoj nabavi! Grad je poslao obmanjujuću poruku da će sve proraditi "sljedeći tjedan". To se, naravno, nije dogodilo!

prometni redar
Izvor: Prometno redarstvo

Tako bi se mogla sažeti čitava kronologija koja će jako skupo koštati građane Zagreba!

No, nikog nije briga, posebno ne gradonačelnika kojem sam iznova pisao jutros nakon što sam saznao da prometni redari i dalje ne rade!

A kako sam to saznao? Tako da mi je ulica bila u cijelosti zakrčena i pauk nije želio doći bez policije, nakon čega su mi potvrdili da je situacija i dalje kaotična te da prometno redarstvo i dalje ne radi svoj posao!

Izvor u prometnom redarstvu mi je potvrdio da javna nabava nije dovršena! Kako čudno...

Zapravo uopće nije čudno, ja sam predvidio prije tri tjedna da je upitno hoće li sve profunkcionirati do ožujka!

Početkom veljače sam otkrio krajnji nemar i nastali kaos

Odmah nakon nove godine dobio sam u inbox poruku kako prometni redari ne rade već se beskorisno šeću zagrebačkim ulicama!

Ovog puta nije slučaj u neradu ljudi već u činjenici da im nije funkcionalna oprema i da jednostavno nemaju tehničke uvjete za rad pa onda zbog toga šeću zagrebačkim ulicama bez cilja, svrhe i logike jer ne mogu ispisivati kazne dok god sustav ne profunkcionira!

U prometnom redarstvu sam saznao da njihov sustav za izdavanje kazni nije ažuriran na euro (i dalje je samo vezan na kune) te ga zbog toga ne mogu koristiti.

Tu vijest su prenijeli svi mediji, no, moram istaknuti da je jedino RTL naveo da je vijest moje otkriće, dok je HINA derivirala vijest kao svoju bez navođenja mog autorstva te isto prodala drugim medijima... Eto, čast i poštenje državne agencije... ;-)

Značajno ranije prije moje objave sam pisao gradonačelniku da prometni redari ne rade te ga upozorio da je za javnu nabavu krivac i on osobno.

Panično priopćenje za javnost bilo je da se "uspostava rada sustava očekuje sljedeći tjedan". To je trebalo biti između 6. i 10. veljače!

Zašto je Grad obmanjivao građane Zagreba?

Potpuno smiješna i nadasve promišljeno lažna bila je tvrdnja da će sve profukniconirati "sljedeći tjedan"!

Uvidom u postupak javne nabave otkrio sam da je rok za predaju ponuda tek 07.02.2023., nakon čega ide otvaranje ponuda i nakon odgovarajuće procedure odluka o prihvaćanju ponude pa potpisivanje ugovora i tek onda izvedba softverskog rješenja!

Naravno da su to znali i u Gradu, ali odlučili su lagati!

Od kad je preuzeo gradonačelničku poziciju, Tomislav Tomašević i njegova administracija vrlo spremno i vrlo često koristi se lažima i obmanama! To je vjerojatno "drugačiji način upravljanja Gradom" kojeg je obećavao na izborima...drugačiji od Bandićevog, pretpostavljam!

Ali kod laži je nesretna okolnost da se uvijek razotkriju i obiju o glavu.

I što je gradonačelnik učinio? Usred općeg kaosa upravo zbog nemara Željka Renića, gradonačelnik ga je iznova imenovao pomoćnikom pročelnika za komunalno i prometno redarstvo!

Blago nama!

Šteta je nesaglediva, ali uhljeb se imenuje na novi mandat

Željko Renić po ničemu nije niti stručan niti uspješan rukovoditelj i zapravo bi benefit Grada bilo jedino njegovo otpuštanje.

U ovom najnovijem skandalu on i voditelj prometnog redarstva Antun Filković, baš kao i njihov šef pročelnik Dinko Bilić apsolutno su odgovorni za svu štetu koju će Grad i građani imati zbog predmetnog propusta.

A kao i pročelnika Bilića, gradonačelnik je odlučio nagraditi pomoćnika Renića "gradskom foteljom" i "masnom plaćom", a građane tko šiša, neka plate štetu!

A kolika je šteta?!

Iz javne nabave je vidljivo da se sustav odnosi na 84 prometna redara, čija bruto plaća iznosi otprilike 2.000 eura (ili više) što znači da je samo u njihovom neradu šteta najmanje 168.000 eura mjesečno!

Nigdje nije javno dostupno koliko je kazni neispisano od početka godine kada je sustav prestao raditi i koliko uopće kazni mjesečno (prosječno) izdaje prometno redarstvo, ali sa sigurnošću se može zaključiti da će sveukupna šteta biti najmanje 300.000 eura!

Danas ujutro poslao sam mail gradonačelniku Tomaševiću i zatražio njegovo očitovanje, ali i stegovni postupak protiv voditelja Filkovića i pomoćnika pročelnika Renića!

No, na temelju "bogatog" iskustva (ne)djelovanja gradonačelnika po mojim mailovima, ne očekujem apsolutno ništa... 

Zapravo, ne da ne očekujem ništa, očekujem da će se sve svaliti na trošak građana, a da će njegovi uhljebi (baš kao i Bandićevi uhljebi) nastaviti činiti sve nas običnim bedacima!

Imate informacije o ovoj temi? Uočili ste grešku? Kontaktirajte nas
Podržite nas i podijelite ovaj članak:

Brzi kontakt

Najnovije

Neven Brnjas, najpoznatiji ZET-ov zviždač i jedan od najpoznatijih domaćih ...

Uzeo sam simboliku Shakespeareovog trgovca koji u tom remekdjelu kao ...

Skoro godinu dana ističem kako je natječaj za podzemne spremnike namješten ...

TPL_BACKTOTOP