Zbog nedovoljnog interesa javnosti i izuzetno slabe interakcije pratitelja, ove stranice su prebačene u arhivski format
i više se neće ažurirati niti nadopunjavati novim sadržajem!

NOVOSTI: Zbog osobitih inzistiranja magistra Željka Renića, inače pomoćnika pročelnika za komunalno i prometno redarstvo u Zagrebu, odlučili smo iznova krenuti s radom, a novi portal će uz zagrebačke teme uključivati i teme iz Zagrebačke županije.

Uskoro na Zagreb24.hr

Jedan čitatelj, koji je tužio Zagrebački Holding zbog nezakonitog otkaza, me je nazvao i dostavio mi je stručno mišljenje prof. Viktora Gotovca koji je doslovno "razmontirao" famozno Tomaševićevo nikad nigdje viđeno i zapamćeno "restrukturiranje" ZGH!

Nakon što sam ga izučio i nakon što su ga izučili moji odvjetnici, koji su pregledali brojne tužbe i odgovore na tužbe zaposlenika Holdinga koji su me kontaktirali nakon prvog dijela "Sage o otkazima", proveo sam dodatno istraživanje i s ponosom vam donosim drugi dio jednog od besmislenijih poteza uprave Zagrebačkog Holdinga  - masovnih nezakonitih otkaza koje ćemo mi građani platiti našim milijunima jednom kad ZGH izgubi radne sporove!

Ako niste ranije pročitali moj inicijalni članak predlažem da to učinite sada, kako biste bolje razumjeli okolnosti i probleme ove teme i kako ne bih previše ponavljao opsežne zakonske procedure i stvarne činjenice koje su se zbivale u Holdingu:

Ako jeste, predlažem da se odmah bacimo na posao, jer (kao i uvijek) posla ima podosta!

Kolektivni višak radnika utvrđen prije reorganizacije i sistematizacije

Viktor Gotovac, Zagrebački Holding
Izvor: Zagreb.hr

Prof. Gotovac se u svom radu primarno osvrće na "odluku o poslovno uvjetovanom otkazu ugovora o radu" kojeg je moj čitatelj dobio 30.06.2022. godine.

Bitnim ističem da sam osobno pročitao najmanje 20 takvih odluka i mogu potvrditi da se radi o šprancama iz kuhinje Željke Šurbek Deduš (op.a. iste one koja je krojila kadrovska rješenja koruptora svih koruptora MB i koja je u aferi Agram sudskom presudom ustanovljena kao svojevrsna dizajnerica i izvršiteljica uhljebljivanja po nalogu MB).

Utoliko mogu potvrditi da su okolnosti otkaza mog izvora u mnogočemu istovjetne svim drugim otkazima pa je pravno mišljenje prof. Gotovca opće primjenjivo.

Radi se o redovitom poslovno uvjetovanom otkazu. To znači da je otkaz uslijedio zbog objektivnih poslovnih okolnosti poslodavca - nije više postojala potreba za radno mjesto mog čitatelja što je njega činilo kadrovskim "viškom"!

Podsjetit ću, u prvom dijelu sage sam detaljno opisivao proces reorganizacije Zagrebačkog Holdinga kojeg su Tomaševićevi puleni nazvali "centralizacija korporativnih servisa" što u praksi znači da su se sve istovjetne službe raspoređene po podružnicama centralizirale pri čemu su se racionalizirali ljudski resursi (op.a. za primjer sve službe računovodstva iz svih podružnica spojene su u jednu jedinstvenu računovodstvenu jedinicu koja je u tom trenutku imala 2 ili više djelatnika za "isti" posao pa je tom logikom određeni broj djelatnika postao "višak").

Prof. Gotovac pojašnjava da je zakonska procedura (uređena člancima 127. i 150. Zakona o radu) osmišljena kako bi se otklonila i smanjila potreba za prestankom rada radnika i kako bi se stvarni viškovi radnika primjereno zbrinuli. Dakle, zakonodavac je ovim odredbama neizbježno težio stvoriti mehanizam koji bi broj viška radnika sveo na minimum i koji bi tom višku radnika osigurao dostojanstveno zbrinjavanje.

Logikom toga, prvi koraci bi bila reorganizacija i sistematizacija Holdinga čime bi se utvrdio eventualni višak radnika koji bi se tada zbrinjavao kroz savjetovanje s radničkim vijećem.

Prof. Gotovac ključnim ističe (a osvrćući se na Holdingova obrazloženja u odgovoru na tužbu) kako  se postupak savjetovanja sa sindikatima o "kolektivnom višku" (op.a. u Holdingu ne postoji radničko vijeće pa se savjetovanje iz čl. 150 ZOR-a moralo provesti sa sindikatima koji djeluju u Holdingu) odvio prije reorganizacije i sistematizacije i upravo u tome vidi temeljni problem svih otkaza u Holdingu!

Naime, prema tvrdnjama samog Holdinga u šabloniziranom odgovoru na tužbe, savjetovanje sa sindikatima je započelo 30.12.2021. godine, a prethodio mu je dokument pod nazivom "Namjeravano donošenje odluke o kolektivnom višku radnika u Zagrebačkom holdingu d.o.o." koji je upućen svim sindikatima u ZGH i koji na čak 45 stranica detaljno opisuje kako su nastali "viškovi" radnika, a ničim potkrijepljenim utvrđuju vrlo precizno čak 544 radnika koje smatraju "viškom".

Sindikati su se svi redom protivili takvoj namjeri poslodavca, posebno se osvrćući na famozni čl. 167. tada važećeg kolektivnog ugovora iz 2019. godine u kojem je jasno navedena obveza uprave Holdinga da u dogovoru i suglasju sa sindikatima provede potpunu sistematizaciju (op.a. o tome sam pisao nebrojeno puta pa se ne bih ponavljao, samo ću podsjetiti da je upravno navedeno bilo osnova spora s Holdingom početkom ove godine kada je nastupila industrijska akcija radnika Čistoće)!

U dopisu sindikata kojeg prilažem ističu se i brojni prigovori oko Holdingovog utvrđivanja krajnje brojke "viška" radnika koja je od dopisa do dopisa značajno oscilirala. 

Logično pitanje je na temelju čega su došli do inicijalne brojke od 544 radnika koji su "višak" da bi ta brojka na koncu bila 447 (op.a. otkrit ću vam jednu tajnu: diletanti koji čine upravu Holdinga matematički su sračunali njima poslovno prihvatljiv trošak radnika koji uključuje plaće i druge elemente i onda su to linearno primijenili na popise u ljudskim resursima, nije tu bilo nikakve "pameti" i organizacijske shematike)!

Zatim su u dva navrata mijenjali popis zaposlenika koji su predstavljali "višak" (tzv. liste viškova) koje dodatno produbljuju pitanje na koji način su ti "viškovi" utvrđeni, odnosno dodatno potvrđuju i dokazuju činjenicu da je utvrđivanje "viškova" bilo diletantsko špekulativno određivanje "iz glave".

U tim listama došlo je do "zamračivanja" ljudi, odnosno nezakonitog pogodovanja određenim zaposlenicima kako bi isti izbjegli otkaz u odnosu na druge zaposlenike koji su stvarno dobili otkaz, a po bodovanju nisu trebali (op.a. o tome ću detaljnije kasnije u tekstu).

Liste ne mislim objavljivati jer uključuju osobne podatke više od 400 osoba, no neki drugi mediji su ih objavljivali, a radnici su te liste dijelili između sebe tako da vjerujem kako svi koji su u sporu oko otkaza u Holdingu navedene liste već posjeduju.

Domogao sam se mailova Željke Šurbek Deduš (op.a. voditeljice odjela ljudskih potencijala i u doba MB i u doba TT) koji datiraju iz veljače i ožujka 2022. godine koje je slala sindikatima i članovima uprave Holdinga u kojima je predstavljena reorganizacija Holdinga!

Ovo dodatno potvrđuje (sada već poprilično nespornu) činjenicu da je uprava "višak" radnika doslovno bubnula iz glave jer je savjetovanje za "viškove" krenulo koncem prosinca 2021., a tek početkom ožujka Željka Šurbek Deduš predstavlja sindikatima reorganizaciju (podsjećam, sistematizacija je dovršena tek početkom 2023. godine, dakle više od 6 mjeseci poslije masovnih otkaza).

Uslijedile su brojne prepiske (op.a. nemam namjeru objaviti desetine dokumenata u mom posjedu, ionako vjerujem da ih većina radnika već ima u posjedu, a mogu ih lako zatražiti od svog sindikata) nakon čega je došlo do očitovanja Holdinga na dotadašnji tijek postupka uz dostavu završne dokumentacije, popisa i navoda prije donošenja konačne odluke.

U navedenom dokumentu se, između ostalog, jasno navode brojni dopisi sindikata koji su postojano isticali brojne nepravilnosti u postupanju Holdinga uz naglasak na "paušalnoj ocjeni" broja "viška" radnika bez prethodne "dubinske analize i dubinske sistematizacije".

Na koncu je došlo do konačne odluke Holdinga koju su pratili daljnji prigovori sindikata.

Dana 13.05.2022. uprava Holdinga na čelu s Ivanom Novakovićem donosi dva konačna pravna akta kojima su temeljili sve otkaze "viškovima" u Holdingu (op.a. unatoč i usprkos brojnim isticanjima i obrazloženjima sindikata kako se trebala provesti bolja organizacijska analiza i sistematizacija) i koji se "papagajski" ponavljaju u svim odgovorima Holdinga na tužbe radnika (op.a. sve je parafirala Željka Šurbek Deduš pa je za vjerovati da je ona sudjelovanja u "osimišljavanju" istih).

Holding je nakon toga krenuo s otkazima (op.a. uprava je za svakog zaposlenika donosila pojedinačnu odluku o otkazu tijekom svibnja i lipnja 2022. godine).

Po svakoj logici i svim pravilima ovi dokumenti morali su biti donešeni PRIJE savjetovanja sa sindikatima u vezi "viškova" radnika, a svakako je prije savjetovanja morala biti provedena sistematizacija koja je de facto provedena tek početkom 2023. godine (op.a. pola godine nakon što su podijeljeni svi otkazi)!

Iz opisane kronologije koju sam potkrijepio brojnim dokumentima jasno proizlazi (op.a. a upravo to ističe prof. Gotovac u svom mišljenju) kako je uprava Holdinga svoje odluke o otkazima temeljila na internim organizacijskim aktima koji su doveli do "viškova" bez da je prethodno provela sistematizaciju u roku od 90 dana od sklapanja kolektivnog ugovora (30.12.2019.) u skladu s člankom 167. tog ugovora!

Prof. Gotovac zaključno ističe kako je Holding tek po utvrđenju nove organizacije rada i sistematizacije radnih mjesta mogao provesti analizu i utvrditi postojanje "viška" radnika odnosno urediti ukupan broj, zvanje i poslove radnika za čijim bi radom mogla prestati potreba! Prema njemu, to se odnosi i na postupak savjetovanja sa sindikatima jer se tijekom istog nije mogao identificirati  prestanak potrebe za obavljanjem određenog posla zbog organizacijskih razloga koji nisu mogli biti dokazani jer organizacijska promjena nije zakonito provedena!

Mišljenje prof. Gotova izuzetno je opsežno napisano te je detaljno razloženo pa vas pozivam da preuzmete cjeloviti dokument radi daljnjih i/ili detaljnijih proučavanja pravnog problema koji bi prema svemu navedenom trebao "srušiti" na sudu svaki otkaz koji je Holding dao!

Podsjetit ću vas da je gradonačelnik Tomašević u predizbornoj kampanji (op.a. posebno tijekom sučeljavanja sa svojim protukandidatom Miroslavom Škorom) isticao kao treba mirne glave sve procijeniti i utvrditi i tada krenuti u kadrovske rošade, da bi nakon dolaska na vlast gotovo odmah krenula (skoro pa huškačko histerična) retorika o "uhljebima" i "viškovima", a njegove brojne takve izjave mogli ste popratiti na Facebook kanalu mog portala i u drugim medijima! 

Navedeno smatram malicioznim i štetonosnim budući da logika svakog uspješnog procesa nalaže temeljitu organizaciju i sistematizaciju kako bi procesna organizacija dala svoj maksimalni učinak uz minimalni trošak! Naravno, gradonačelnik koji nije imao niti jednog dana radnog staža u ozbiljnim organizacijskim sustavima nema apsolutno nikakve veze s tim ni spoznaje o tome!

Postoji još jedno mišljenje...ono koje je naručio Holding davno prije otkaza!

Nećete vjerovati, ali postoji još jedno stručno pravno mišljenje, a to mišljenje naručila je uprava Holdinga značajno prije masovnih otkaza !!!

Ne želim navoditi autore jer sam tako zamoljen od zviždača iz Holdinga koji mi je dokument dostavio (op.a. podsjetit ću vas da je povjerenik za informiranje u Holdingu Vlado Suša, po protuzakonitom nalogu predsjednika uprave Ivana Novakovića, nezakonito odbio moj zahtjev da mi se navedeno pravno mišljenje dostavi čime je prekršeno moje Ustavom RH zajamčeno pravo na pristup informacijama za što se trenutno vodi pravni postupak pred nadležnom državnom institucijom...svima osim idiotima u upravi Holdinga je kristalno jasno da ja sigurno neću odustati...a sigurno neću izgubiti).

Također, dokument sadrži brojne osvrte na sveobuhvatno poslovanje Holdinga pa sam pragmatičnosti radi izdvojio bitan dio koji se odnosi na ljudske resurse.

Dokument je pregledao i komentirao moj odvjetnik.

Odvjetničko društvo, kojeg je uprava Holdinga angažirala da izvrši sveobuhvatni uvid u poslovanje Holdinga, zaključilo je da Holding prilikom početka savjetovanja sa sindikatima nije priložio dokumentaciju kojom bi bili potkrijepljeni zaključci o novonastalnim poslovnim (gospodarskim) razlozima zbog kojih bi nastali viškovi radnika.

Također ističu kako Holding nije konkretizirao radnike i podatke o tome koji radnici bi bili obuhvaćeni kolektivnim otkazivanjem.

Upozoravaju na sudsku praksu Vrhovnog suda te ističu značajan rizik od gubitaka sudskih sporova budući da nije ispunjena obveza iz čl. 127 ZOR-a (op.a. o čemu je u svom mišljenju pisao i prof. Gotovac).

Kao i prof. Gotovac, kristalno jasno ističu da u trenutku pokretanja postupka savjetovanje (što prethodi kolektivnim otkazima) doista ne postoje organizacijski razlozi za utvrđivanje viškova što je obavezna zakonom predviđena pretpostavka, a sve zbog nepostojanja nove organizacije i sistematizacije (opet famozni čl. 167 kolektivnog ugovora).

Dakle, idioti iz uprave Zagrebačkog Holdinga poduprti "pravnim kemijama" Željke Šurbek Deduš i uz podršku idiota iz skupštine Holdinga (Tomašević, Dolenec, Korlaet) apsolutno su znali da je imperativ provođenje nove organizacije i sistematizacije prije bilo kakvog razmišljanja o "viškovima", ali su odlučili tu činjenicu svjesno ignorirati i kriminalno su naumili podijeliti više stotina otkaza bez obzira što će izgledno sve tužbe završiti porazom i novčanom štetom za građane Zagreba !!!

Podsjećam vas da je Holding 2021. godinu završio u minusu skoro 900 milijuna kuna (skoro 150 milijuna eura) upravo zato što su zbog masovnih otkaza morali osigurati otpremnine i rezervirati novčane zalihe za slučaj da izgube pravne sporove !!!

To je obrazac djelovanja i to su promjene koje je donio gradonačelnik Tomašević !!!

Tužbe i odgovori na tužbe

Lady Justice
Izvor: CCL

Moj izvor je nedavno predao podnesak Općinskom radnom sudu u Zagrebu pred kojim se vodi postupak tužbe protiv otkaza kojeg je dobio 30.06.2022. u kojem, između ostalog, ističe da Holding prije organizacijskih promjena nije donio novi interni organizacijski akt (pravilnik o sistematizaciji) što je nužno učiniti kod svake vrste reorganizacije radi povećanja učinkovitosti radnih procesa i djelovanja određenog poslodavca, a za što Holding tvrdi da su mu ciljevi.

Podnesak ima 7 stranica i nema smisla da ga prepisujem pa ga prilažem i predlažem da ga temeljito izučite:

Drugi izvori dostavili su mi svoje odgovore na tužbe koje su zaprimili od Holdinga.

Radi se o tipskim odgovorima koje je kreirao odvjetnik Ivan Ester, a koji se svode na mlaćenje prazne slame koje su još u fazi savjetovanje "razmontirali" sindikati bez aktivnog odvjetničkog angažmana kakav se sigurno može očekivati u sudskim sporovima!

Već sam pisao o tome, no vrijedi ponoviti da je Matija Subašić-Maras, članica uprave ZGH, bila je direktorica ljudskih resursa u Croatia Osiguranju. Vodila je proces otpuštanja (točnije "program zbrinjavanja") otprilike 500 do 600 radnika. U procesu su radnicima ponuđeni ugovori o radu u prodaji. Velika većina zaposlenika odlučila je ne prihvatiti ponudu i napustiti kompaniju uz isplatu otpremnine. Čitav postupak se odvijao kroz "procese centralizacije i poboljšanja poslovnih procesa" tijekom čega su neke pozicije (radna mjesta i radne organizacije) ukinute. Nakon otpuštanja je Croatia Osiguranje pristupilo novom zapošljavanju više stotina radnika (op.a. uočavate li obrazac?!).

U ljudskim resursima u vrijeme navedenih procesa u Croatia Osiguranju radio je upravo Ivan Ester, odvjetnik koji sada zastupa Zagrebački Holding u sporu s radnicima.

Tražio sam po Ustavom RH zajamčenom pravu na pristup informacijama sve račune koje je Ivan Ester ispostavio Holdingu (a za navedeni zahtjev postoji i bogata sudska praksa koja dodatno potvrđuje opravdanost mog zahtjeva), no Vlado Suša (povjerenik za informiranje) odbio je moj zahtjev po nalogu Ivana Novakovića! Trenutno vodim spor oko toga, a ako pobijedim i dobijem tražene račune naknadno ću ih objaviti da svi skupa vidimo koliko si je posla "nabacio" preko poznanstva s članicom uprave, a ukoliko iznos bude ozbiljan (što svakako očekujem da će biti) oboje ću ih porijaviti USKOK-u!

Sistematizacija i dalje ne postoji

sistematizacija u Holdingu
Izvor: Zagreb.hr

Nakon revolucije u Čistoći i krajnje maloumnog poteza gradonačelnika koji je u ime Holdinga s radnicima Čistoće potpisao obvezu donošenja sistematizacije, a što je nadovjerio Davor Vić pečatom Čistoće (op.a. detaljno sam pisao o tome) sindikati su s upravom Holdinga potpisali novi kolektivni ugovor i novu sistematizaciju.

Nažalost, toj sistematizaciji su nedostajali ključni elementi, a to su: nazivi radnih mjesta, opisi poslova i zadataka za pojedina radna mjesta, uvjeti koje radnici moraju ispunjavati za obavljanje poslova pojedinih radnih mjesta i broj izvršitelja za pojedina radna mjesta!

Najbolje je što "izbrisani" poslovi i dalje postoje samo se drugačije zovu, a i dalje postoji potreba za njima što u cijelosti poništava tvrdnje uprave kako su "centralizacijom" prestale potrebe za tim i takvim radnim mjestima!

Sve sam raskrinkao i prokazao još u finalnoj fazi pregovora sindikata i uprave Holdinga, upozoravao sam i upravu Holdinga i sindikate i gradonačelnika i svi su me temeljito ignorirali po principu "vidi ove budale", a sve je rezultiralo da danas gotovo polovica djelatnika Holdinga još uvijek nema valjane ugovore o radu dok se opisi poslova još uvijek utvrđuju i ne nazire se kraj ludilu i početak zakonitom poslovanju Holdinga !!!

Nesporno najluđa stvar u čitavom tom ludilu je činjenica da je pregovarački odbor sindikata sudjelovao u pregovaranju i sklapanju novog kolektivnog ugovora iako je isti imao mandat isključivo za sklapanje dodataka ranijem kolektivnom ugovoru pa ispada da novi kolektivni ugovor (kao i pripadajuće mu dodatke koji se odnose na sistematizaciju) nije potpisao niti jedan sindikat i time je pravno ništavan !!!

Apsolutno je sve nezakonito, besmisleno i destruktivno...o svemu sam pisao pravovremeno i upravi Holdinga i sindikatima i gradonačelniku Tomaševiću, davao sam konkretne i konstruktivne prijedloge kako da se problemi otklone, ali nikog od njih za ništa nije bilo briga!

To vam je dragi moji jedina i prava istina! A gradonačelnik neka trabunja u svom bunilu što god želi! ;-)

"Zamračivanje ljudi s lista" i "čišćenje prostora" za uhljebljivanje i nepotizam

Pisao sam brojne članke na ovu temu, a sada ću se osvrnuti na bitne dijelove koje upravo sada valja ponoviti kako biste shvatili točno zbog čega se sve dosad navedeno dešavalo i na koji način.

Sjećate se kako sam ranije pisao o tome da su bile dvije "liste viškova".

Razlika između prve i druge liste broji desetine ljudi koji su kao podobni uklonjeni s popisa "viškova", a kako to sami zaposlenici u Holdingu znaju reći "zamračeni su".

Za primjer sam naveo "zamračivanje" Roka Gruje, Dinka Hermana i Borisa Dobrilovića za koje je Željka Šurbek Deduš (voditeljica odjela ljudskih resursa, bivša Bandićeva i sadašnja Tomaševićeva "čarobnica" za uhljebljivanje) doslovno izmislila natječaje koji su bili interni natječaji!

Eeeee sad dolazimo do onog "čarobnjačkog" dijela...naime, u vrijeme tih natječaja brojni radnici bili su u otkaznom roku, a mnogima (da ne kažem većini) uvedena je "pošteda od rada" što znači da u otkaznom roku nisu morali dolaziti na posao (op.a. što je apsolutno suludo jer su bili plaćeni i trebali su raditi)...no navedeno je orkestrirano upravo tako jer internim natječajima možete pristupiti samo ukoliko imate fizički pristup računalima u Holdingu...ako ste doma onda nemate pristup internim natječajima i ne možete se na njih javiti što je izum Željke Šurbek Deduš kako bi osigurala da se nitko "sposobniji" od uhljeba ne javi na natječaje !!!

Tom izrazito kriminalnom i koruptivnom shemom su se uhljebi "spašavali" od otkaza, a radnicima u otkazu se kršilo pravo i priječila im se mogućnost da se jave na te natječaje !!!

Primjećujete kako je sve "povjerljivo" i "tajno"?! Pa naravno da je, zamisliti da nije pa da su svi u realnom vremenu mogli imati uvid u sve procese -- ne bi došlo do kriminala, a tko bi normalan to mogao podnijeti?! :-)))))

Sve sam detaljno pisao u svom članku, a upravu Holdinga i Željku Šurbek Deduš sam zbog opisanih aktivnosti prijavio USKOK-u i time im osigurao barem istražni zatvor!

Zbog navedenog su upitni svi otkazi u Holdingu jer se nije apsolutno svim zaposlenicima koji su bili u otkazu dala jednaka prilika da se natječu za radna mjesta koja su bila raspoloživa unutar 6 mjeseci od poslovno uvjetovanih otkaza.

Drugi obrazac odnosi se na nešto "gluplji" i "nemaštovitiji" način "zamračivanja" podobnika na "listi viškova"...nezakonito i ničim utemeljeno su se sklapali novi ugovori na druga (bolja) radna mjesta, a za primjer sam opisao uhljebljivanje Sanele Sučić ("prijateljice" voditelja Zrinjevca Grgića) i Gorana Štavlića (kojeg je uhljebio voditelj Čistoće Vić) te Gorana Vlašića koji je bizarno uhljebljen bez ikakvog ugovora o radu (po nalogu voditelja ZG cesta Krleže)!

Treći obrazac je potpuno koruptivno uhljebljivanje, a za primjer sam objavio priču kako je predsjednik uprave Ivan Novaković uhljebio svog frendića Daria Bogdanovića na čelno mjesto odjela nabave u Holdingu!

Sve detalje možete proučiti u ranije objavljenim člancima:

Također, sve je vrlo temeljito prijavljeno USKOK-u!

A postoji i još jedan (nigdje i nikad viđen) stupanj općeg ludila: radili su se aneksi otkaza! :-))))) Evo ovako, odvjetnik me je upozorio da bih detaljima mogao ugroziti istragu USKOK-a pa ću samo poručiti upravi da znam za apsolutno sve takve slučajeve (imam sva imena i prezimena) i da će zbog toga svi skupa završiti u zatvoru, a "korisnike" tih privilegija koji su si na taj način "spasili" radno mjesto pozivam da mi se jave i da iskoriste mogućnost iskrenog i zdušnog cinkanja i stvarnog spašavanja svojih guzica jer ovaj poziv ima vijek trajanja, a zatvorske kazne su ozbiljne! ;-)

Sindikati su sudjelovali u kreiranju liste viškova, a sada će svjedočiti u sporovima protiv radnika!

Naslov zapravo govori sve!

Sindikati su (iako tvrde u najboljoj namjeri "spašavanja" ljudi od otkaza, što čak i vjerujem) doslovno sjedili s upravom Holdinga i dogovarali tko će biti na listi viškova, a tko neće biti na listi viškova.

Uprava je krenula s vrlo "širokom" kategorijom zaposlenih, a sindikati su u fazi savjetovanja "suzili" te kategorije (primjerice izuzete su čistačice i zaštitari), no to je i dalje bilo potpuno suludo! Bez obzira na štetu, oni su trebali pustiti upravu da sama donese odluku, a ovako je odluka o konačnoj "listi viškova" donešena de facto u dogovoru sa sindikatima što Holding ne propušta isticati u svim sudskim sporovima koji se vode zbog masovnih otkaza!

Još luđi moment je što je uprava Holdinga predložila brojne sindikalne povjerenike kao svjedoke Holdinga protiv radnika koji su de facto donedavno bili članovi njihovih sindikata.

Eto, ako je nešto u Lijepoj našoj apsolutno točno i istinito to je da ludilo doista nema kraja!

Zaključak

Patim od jednog društvenog poremećaja koji se zove "crno-bijeli pogled na svijet" pa tako u mojoj perspektivi postoji zakon i pravda nasuprot kriminala i nepravde.

Iako sam se aktivno nastojao izliječiti od još jednog poremećaja, koji se zove "nevjerojatni otpor konformizmu", to mi nije uspjelo pa kad sam vidio da je gradonačelnik Tomašević samo mlađa verzija pokojnog Bandića odlučio sam sve svoje resurse (a, Bogu hvala, imam ih podosta u raznim aspektima) usmjeriti ka spašavanju što se spasiti da.

Drago mi je da su zviždači prepoznali moje iskrene i čestite namjere, a drago mi je da to sve više prepoznaje i šire društvo koje me okružuje pa mi svi pomažu kako znaju i umiju.

Od doista monstruoznih kriminalnih shema koje je sa sobom donio gradonačelnik Tomašević, beskrupulozno uništavanje brojnih ljudskih sudbina daleko je najgroznije i ja ću se svim svojim snagama boriti protiv toga pa taman bio sam samcat u tome !!!

Radnici u sporovima, slobodno koristite sve materijale i informacije koje sam objavio, u radnom sporu možete bez problema u postupak uvoditi činjenice koje ste naknadno saznali (op.a. pitajte odvjetnike da vam pojasne navedeno), a također me slobodno možete i osobno kontaktirati (primjerice, predložiti za svjedoka da predočim činjenice i okolnosti ili da pojasnim objavljene dokumente i činjenice)!

Pogledajte i podijelite moju video poruku:

Imate informacije o ovoj temi? Uočili ste grešku? Kontaktirajte nas
Podržite nas i podijelite ovaj članak:

Brzi kontakt

Najnovije

Neven Brnjas, najpoznatiji ZET-ov zviždač i jedan od najpoznatijih domaćih ...

Uzeo sam simboliku Shakespeareovog trgovca koji u tom remekdjelu kao ...

Skoro godinu dana ističem kako je natječaj za podzemne spremnike namješten ...

Back to Top