Zbog nedovoljnog interesa javnosti i izuzetno slabe interakcije pratitelja, ove stranice su prebačene u arhivski format
i više se neće ažurirati niti nadopunjavati novim sadržajem!

Vratio sam se s mora i skužio sam kako je Zagreb postao još gora šupa nego je bio ranije (a nije me bilo samo koji tjedan) pa sam se zapitao je li to sve skupa OK građanima Zagreba?

Nema prosvjeda, nema javih objava na vodećim medijima, pitam susjede kako je, a oni odgovaraju slijeganjem ramenima...

Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba
Autor: Zagreb24

Zagreb je opet obrastao u drač i klas (iako nije bilo izgovora u obilnim padalinama i nedostatku kosilica kao tada jer je dosta suho ljeto, a voditelj Zrinjevca Grgić se ponosno hvalio novim super soničnim kosilicama), još uvijek nisu pokupljene grane i stabla nakon velikog nevremena prije mjesec i kusur dana, a kod Cibone sam naletio na cijelo pleme malih glodavaca...

Sve sam snimio i objavio na Facebook-u, a pratitelji su se mahom iščuđavali kao da to sve vide po prvi put.

Pitao sam se imaju li problema s vidom? Ili sa životnim stavovima?

Od "gromoglasnih" oporbenih političara više niti bla bla...poneki se još malo bave uhićenim navijačima u Ateni, ali to je tek toliko da održe populistički narativ...

U domaćim medijima ništa o Zagrebu koji je čak nadmašio Kabul pa pretpostavljam da je još uvijek najvažnija tema koliko košta porcija ribe negdje na moru (nema smisla da lokalni Šime malo i zaradi na strancima, koji su kroz povijest temeljito zaradili na nama)...

Situacija je očajna i ne nazire se boljitak

Situacija je očajna i odlučio sam pojačati svoje aktivnosti formiranjem multimedijalnog neovisnog medija koji bi se financirao isključivo donacijama građana i domaćih poduzetnika koji (vjerujem) žele malo drugačiji (malo bolji) Zagreb (i Hrvatsku).

Nekakve ponude oglašavanja se jesu nudile, no ne namjeravam započeti na takav način ovaj projekt budući da upravo kroz oglase (koji u izdašnom iznosu potječu upravo od državne i gradske vlasti) postoji mogućnost stvaranja ovisnosti o vlasti i razvoja njihovog utjecaja na uređivačku politiku medija.

Ne bih imenovao primjere da se netko ne naljuti, ali svi pratite domaću medijsku scenu i vjerujem da se razumijemo pa je rečeno dovoljno.

Pokrenuo sam udrugu građana kako bih sam sebe ograničio od kušnje da se "prodam" (neprofitna udruga nema profita pa nema niti kušnje), a u više navrata sam tražio donacije od građana i poduzetnika.

Rezultati su nikakvi pa sam odlučio (prije donošenja odluke kako društvo možda ipak još uvijek nije spremno za napredak i boljitak te da valja pričekati još koju godinu ili desetljeće) poslati zahtjev za donacijom gradonačelniku Tomaševiću.

Sam se hvalio u više medijskih istupa kako je "dobijao" dosta novca od države i grada za svoje projekte pa vjerujem kako će on najbolje razumijeti ovo o čemu upravo pišem.

Tražio sam gradonačelnika da uloži u pluralizam i raznovsrsnost elektroničkih medija (otvoreno pismo)

Naslovljeno na: Tomislav Tomašević (gradonačelnik), Danijela Dolenec i Luka Korlaet (zamjenici), Ivan Novaković (predsjednik uprave ZGH) te voditelji Vić, Grgić i Krleža (ZGH)

Poštovani gradonačelniče Tomaševiću,

već više od godinu dana potpuno besplatno radim na praćenju Vašeg rada te utvrđujem i prijavljujem nepravilnosti i nezakonitosti nadležnim državnim institucijama.

Zapravo, uopće ne radim to besplatno, već plaćam da to radim!

Naime, kako se ovim bavim svakog budnog trenutka ne mogu se baviti nečim drugim (primjerice raditi za plaću) pa sam se tako odrekao primanja plaće u periodu od najmanje godine dana.

Dodatno, opremu, servere, stručne tehničke usluge, marketing i sve drugo sam plaćam iz svog džepa.

Uzevši u obzir sve navedeno, grubo procjenjujem kako sam u Vas uložio više od 30.000 eura (iako je realna procjena oko 50.000 eura).

Sada mi je želja moj rad pojačati s TV i radio produkcijom za što mi treba poprilično novca kako bih kupio odgovarajuću opremu i pokrio osnovne troškove rada te zaposlio par kvalitetnih novinara da mi pomognu u radu.

Moja procjena je da mi za navedeno treba sveukupno 150.000 do 300.000 eura za prvih godinu dana.

Nastojim izbjeći formiranje oglasnih prostora kako se ne bih prodavao Vama i ostalim političarima (i tako postao jedan od "vodećih medija") pa stoga ovisim o donacijama građana koji su (kako stvari stoje) zadovoljni time što Vas ne vole i što međusobno komentiraju Vašu nesposobnost, odnosno, to im je sve što im treba.

Ne vidim njihovu potrebu da aktivno prosvjeduju ili da sitnim donacijama utječu na promjene.

Tako je Bandić 20 godina vladao, a onda je konačno izgubio prevlast u skupštini pa je opstao u sinergiji s HDZ-om, koji nije nikako mogao osvojiti gradonačelničko mjesto, ali je uspio osvojiti prevlast u gradskoj skupštini.

Predviđam da će na idućim lokalnim izborima biti identičan rezultat, Vi ćete biti gradonačelnik, a HDZ će imati većinu u skupštini i sve će biti bajkovito.

I ne morate brinuti, građani Zagreba neće se buniti. Bit će negodovanja i nezadovoljstva, ali oni neće organizirati prosvjede i sigurno neće raditi na promjenama, nastavit će biti nesretni i čangrizavi, ali poslušni i mirni.

Ja to pokušavam promijeniti, ali ne mogu sam, a kako od građana (niti od vodećih gradskih poduzetnika) nema neke koristi odlučio sam Vas zamoliti za pomoć u skladu s ranije opisanim.

U međuvremenu sam formirao udrugu, a siguran sam da mi Vi možete predložiti nekoga za pripremanje prijedloga/zahtjeva prema Gradu, Vaši oponenti ističu da Vam je to uža specijalnost.

U nadi da ćete udovoljiti mom zahtjevu, stojim Vam na raspolaganju u slučaju eventualnih pitanja i/ili sugestija.

Mail dostavljam i Vašim zamjenicima, ali i predsjedniku uprave ZGH-a Ivanu Novakoviću i njegovim vjernim voditeljima Viću, Grgiću i Krleži koji moguće pronađu načina da se uključe u ovu akciju.

Pozivam građane i poduzetnike da se uključe u ovaj projekt, a za sve detalje može me se s lakoćom kontaktirati.

Imate informacije o ovoj temi? Uočili ste grešku? Kontaktirajte nas
Podržite nas i podijelite ovaj članak:

Brzi kontakt

Najnovije

Neven Brnjas, najpoznatiji ZET-ov zviždač i jedan od najpoznatijih domaćih ...

Uzeo sam simboliku Shakespeareovog trgovca koji u tom remekdjelu kao ...

Skoro godinu dana ističem kako je natječaj za podzemne spremnike namješten ...

TPL_BACKTOTOP