Zbog nedovoljnog interesa javnosti i izuzetno slabe interakcije pratitelja, ove stranice su prebačene u arhivski format
i više se neće ažurirati niti nadopunjavati novim sadržajem!

Nakon 15 mjeseci aktivnog rada na praćenju zagrebački vlasti, svojim čitateljima sam ostao dužan predstaviti koliko je točno naš gradonačelnik (ali i njegovi zamjenici) plaćen za svoj (ne)rad!

gradonačelnik Tomašević i zamjenici Dolenec i Korlaet
Izvor: Zagreb.hr

Prošlo je više od pola mandata, Zagreb izgleda nikad gore, a gradonačelnik pobjedonosno predstavlja lažne financijske rezultate.

Je, bilance su divne, ali jedan pogled oko nas jasno ukazuje da se novac nije trošio namjenski za ono za što se trebao trošiti i da čitav sustav šteka.

Zamislite ovo: dobijete plaću, platite režije i kredit i onda jedete kruh i vodu 6 dana, a u nedjelju pripremite "pošteni" ručak. Što bi takav režim života učinio za vaše zdravlje, za vaš organizam? Koja šteta bi se prouzročila i koliko komplicirano bi bilo saniranje posljedica?

Otprilike tako izgleda gradonačelnikovo upravljanje Zagrebom!

Vadit će se on na Bandićevu "ostavštinu", je, bilo je kod Banditosa svega i ostavio je svašta...ali ova ekipa nije imala nikakvu namjeru to popraviti, dapače, sve su pogoršali!

Zaustavljeni su i poremećeni mnogi (ako ne i svi) važni operativni procesi, naslijeđeni krediti su mijenjani za lošije, loši kadrovi mijenjani su za gore (naravno, najveći Bandićev šljam je ostao "spašen" u uhljebistanu), otpustili su se mnogi ljudi kao uhljebi da bi se zaposlili novi s većom plaćom i manjim iskustvom, a obične radnike toliko se javno pljuvalo i šikaniralo da su mnogi otišli sami (i aktivno odlaze i dalje), dok oni koji su ostali doslovno "odrađuju" koliko moraju da prođe dan...a stvarni bilančni rezultat će biti vidljiv kroz tek godinu dvije kad se svi postupci provedu i stalože, no tada naših junaka neće biti da ih se javno "linčuje"...bit će tu netko drugi da se "vadi" na njih kao Tomica na svog prethodnika!

To vam je, dragi moji, jedina i prava istina o vladavini Tomislava Tomaševića, ma što tko tvrdio i govorio!

Silna izborna obećanja bila su najobičnije obmane i laži, a sada to vide čak i njihove najgorljivije pristaše!

Naravno, u svojim brojnim objavama sam priložio brojne dokaze svojim tvrdnjama, podnio sam brojne kaznene i uskočke prijava, o nečemu jesam pisao, o nečemu nisam, no oni koji su me pratili bili su dobro informirani o stvarnoj situaciji u Zagrebu.

Sada nema smisla ulaziti u detalje jer je ovo moj posljednji tekst na Zagreb24.info (koga zanima neka čita, sve će ostati dostupno u arhivskom formatu).

Za kraj ću vam predočiti koliko ste točno platili i koliko točno plaćate (ne)rad gradonačelnika Tomaševića, njegove zamjenice Dolenec i zamjenika Korlaeta.

Po pravu na pristup informacijama dobio sam sve detalje

Poštovani, nastavno na Vaš zahtjev za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojeg je Službenik za informiranje zaprimio dana 13. rujna 2023. godine, sukladno odredbi članka 23. stavka 1. točke 3. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine, br. 25/13, 85/15 i 69/22) obavještavam Vas da su informacije o bruto plaćama gradonačelnika Grada Zagreba i njegovih zamjenika javno objavljene, odnosno da se ista izračunava temeljem javno objavljenih propisa kako slijedi:

  1. Zakon o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine, br. 28/10, 10/23) - poveznica
  2. Odluka o visini osnovice za obračun plaće državnih dužnosnika (Narodne novine, br. 151/14) - poveznica
  3. Odluka o plaći i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba (Službenik glasnik Grada Zagreba, br. 9/10, 9/12, 17/12, 25/13, 11/14, 16/14, 10/22 – pročišćeni tekst) - poveznica

Radi lakšeg snalaženja u dostavljenim javno dostupnim informacijama, sukladno odredbi članka 9.a. Zakona o pravu na pristup informacijama obavještavam Vas da se imenovanim osobama isplaćuje plaća u bruto iznosima kako slijedi:

  • Bruto plaća gradonačelnika iznosi 3.604,99 EUR
  • Bruto plaća 1. zamjenika gradonačelnika iznosi 3.208,74 EUR
  • Bruto plaća 2. zamjenika gradonačelnika iznosi 3.223,32 EUR

Nisam uspio raspitati se tko je 1., a tko 2. zamjenik, no to je zapravo i potpuno nebitno jer su se svo troje pokazali najnesposobniji upravitelji ičega igdje tako da neka nam dragi Bog pomogne do kraja njihovog mandata! :-)))))

Želim ovom prilikom posebno pohvaliti djelatnice i djelatnike gradonačelnikovog ureda za pristup informacijama, koji su uvijek postupali u skladu sa zakonom i u skladu sa svojim radnim dužnostima te su definitivno jedina služba u čitavom Zagrebu koja radi svoj posao baš kako treba i za čiji rad nisam pronašao niti jednu jedinu zamjerku!

Svojevremeno sam to izjavio i u vijestima HRT-a, ali vrijedi i napisati da ostane trajno zabilježeno!

Sve druge službe (posebno one u Holdingu i drugim javnim poduzećima) su spremne za ozbiljnu reviziju, ako ne i za trenutno "pakiranje kofera"! ;-)

Vama čitateljima se zahvaljujem na vjernom praćenju mojih objava i podršci koju ste mi pružali u ovom turbulentnom projektu...tko zna...maybe...sometimes, somewhere..."srest" ćemo se opet! :-)

The End

Imate informacije o ovoj temi? Uočili ste grešku? Kontaktirajte nas
Podržite nas i podijelite ovaj članak:

Brzi kontakt

Najnovije

Neven Brnjas, najpoznatiji ZET-ov zviždač i jedan od najpoznatijih domaćih ...

Uzeo sam simboliku Shakespeareovog trgovca koji u tom remekdjelu kao ...

Skoro godinu dana ističem kako je natječaj za podzemne spremnike namješten ...

TPL_BACKTOTOP