Zbog nedovoljnog interesa javnosti i izuzetno slabe interakcije pratitelja, ove stranice su prebačene u arhivski format
i više se neće ažurirati niti nadopunjavati novim sadržajem!

NOVOSTI: Zbog osobitih inzistiranja magistra Željka Renića, inače pomoćnika pročelnika za komunalno i prometno redarstvo u Zagrebu, odlučili smo iznova krenuti s radom, a novi portal će uz zagrebačke teme uključivati i teme iz Zagrebačke županije.

Uskoro na Zagreb24.hr

Gradonačelnik je 2018. davao dramatične izjave o tome kako je Bandićev koncept zelenih otoka besmislen i kako proizvodi gomilanje otpada te da je potrebno odvajati "na kućnom pragu" pomoću pojedinačnih kontejnera...a sada je oteo žute kante i nameće zelene otoke!

Ovaj uvod zapravo sažima sve probleme s odvajanjem otpada i zapravo prokazuje gradonačelnika Laženovića kao najobičnijeg šarlatana...što on doista i jeste!

Dok se silno trudio doći na vlast dramatičnim kritikama je ukazivao na probleme i pogrešne koncepte Bandistana, no sada kad su mu građani dali priliku da doista i napravi nešto novo on čini isto što i Banditos, a čak i uništava poneke napretke koje je Banditos uspio provesti.

Sada kad ja kritiziram njega, kao što je on kritizirao Banditosa za identične probleme, njegovi ađutanti me nazivaju trolom...

Na koji način je to normalno?! Ali u redu, možda mi Laženović krši Ustavom RH zajamčeno pravo na pristup informacijama, ali pravo na govor mi ne može i neće kršiti nikada...pa hajde da ga iskoristim! ;-)

Tomaševićev vijećnik (i bliski partijski drug) nazvao me trolom!

Svibor Jančić i žute vrećice
Autor: Zagreb24

Svibor Jančić, jedan od najbližih TTovih partijskih drugova i predsjednik vijeća gradske četvrti Maksimir, je jučer na moju (tko zna koju po redu) objavu o "svjetskom danu maslačaka" u svom komentaru napisao da sam stranicu trebao nazvati zagreb24.trol umjesto zagreb24.info "pa da svima bude zabavno, a ne da se pravim ozbiljan"...

Simpatično, priznajem, čak sam se nasmijao...

No vijećnik Jančić da je mudriji pokrio bi se po ušima i šutio bi zahvalno što ne objavljujem kako je u ovoj godini u Maksimiru (kojeg on vodi) realizacija malih komunalnih akcija na čistoj 0 !!!

To bi reklo da je vijećnik Jančić ostao bez izgovora za svoju katastrofalnu upravu Maksimirom budući da je on iz (ne)Možemo baš kao i njegov šef (gradonačelnik Laženović), a direktor Zagrebačkih cesta je koalicijski SDP-ovac Jurica Krleža pa se ne može vaditi da mu "opozicija podmeće nogu"! Imaš svu vlast i što si napravio? Apsolutno ništa! ;-)

A i inače je realizacija malih komunalnih akcija u općoj banani...

Ako sam ja trol zato što aktivno kritiziram nerad i destruktivnost aktualne gradski vlasti, što je onda vijećnik Jančić koji je nekoć radio isto što i ja na značajno vulgarniji način (op.a. naravno, on je bio aktivist, a ne trol, trolovi su samo oni koji kritiziraju (ne)Možemo) i koji sada kad je na vlasti ne radi doslovno ništa! Pa Maksimir da je u malo lošijem stanju komotno bi se mogao zvati Afganistanimir! ;-)

Ali OK, ja sam trol, a on je super ozbiljan! :-)))))

Dosta bizarno, ekipa koja je poprilično agresivno i nametljivo iskakala iz paštete sa svojim performansima i koja nije birala riječi (op.a. podsjetit ću vas kako su SDP nazivali "stranka dosljednih promašaja" da bi se prvom prilikom slizali s njima za gradsku vlast) sada se ljuti ako bilo tko uputi bilo kakvu kritiku i odmah kreću s vrijeđanjem, histerijom i trolanjem!

No neću mu zamjeriti jer očito je potisnuo u sjećanju neke vrlo bitne detalje o kojima je pričao njegov šef Laženović pa je red da mu pojasnim u čemu je točno bila poanta moje objave...možda ipak shvati da je objava bila izuzetno ozbiljna!

Svjetski dan maslačaka!

pretrpani kontejneri s plastikom
Autor: Zagreb24

Svi znate kako Laženović ima problema s kantama za otpad i kako je njegova osnovna agenda bila uklanjanje kanti pod svaku cijenu, bez obzira što nije proveo odgovarajuće infrastrukturne promjene i dao građanima ozbiljan period prilagodbe.

Za sve vas s amnezijom, prije malo više od 6 mjeseci (dakle, ne prije 25 godina) gradonačelnik Laženović je rekao: "Sad počinje 'novi' model, kante idu u povijest, a vi se saberite ili ću vas potaracati kaznama!"

Naravno, malo sam karikirao njegove točne riječi...ali ne baš previše! ;-)

U Maksimiru (a vjerujem i drugdje) je situacija takva da su sve žute kante za otpadnu plastiku uklonjene i građani su prisiljeni otpad skladištiti u žutim vrećicama koje dostavlja Čistoća.

Kako Čistoća ne odvozi reciklabilni otpad poput papira i plastike "učestalije" (a kako je to pompozno najavljivao Laženović, jer budimo realni, Davor Vić je do te mjere upropastio vozni park Čistoće da je dobro da ikako odvoze smeće) građanima se smeće nagomila i jedva čekaju dan odvoza da ga "izbace van".

Naravno, tada ne čekaju večer kad kamioni Čistoće dolaze po otpad nego ga izbace odmah ujutro...i gdje? Na cestu! A zašto? Zato jer je gradonačelnik Laženović naredio direktoru Čistoće Davoru Viću da otme žute spremnike!

I onda se taj dan hrpice (a negdje i hrpetine) žutih vrećica nalaze nabacane i razbacane po cijelom Maksimiru, a ja sam satirično taj dan (i te dane) nazvao "svjetski dan maslačaka"!

U komentarima su mnogi pratitelji rekli da pretjerujem kad za te pojave optužujem gradonačelnika Laženovića, a ne građane...eto, sad sam sve fino objasnio pa sami procijenite pretjerujem li ili ne! ;-)

Gradonačelnik je izuzetno dobro upoznat s problemima u vezi reciklanata!

Gradonačelnik je očigledno "kratke pameti" pa zaboravlja na izjave koje je davao u prošlosti, a ja ga stalno podsjećam da su kamere sve zabilježile i da samo ispada kreten! ;-)

Naime, u gradskoj skupštini je 05.11.2018. kritizirao Banditosa što forsira koncept zelenih otoka (op.a. određene pozicije u blizini višestambenih zgrada koje okupljaju veće kontejnere za papir, plastiku, staklo i ostalo) i da je pravi put odvajanje na kućnom pragu.

A to znači (pojašnjavao je tada Laženović) da svako kućanstvo mora imati svoj spremnik za miješani komunalni otpad, ali i za reciklante (prvenstveno plastiku) kako ne bi došlo do prenatrpanih kontejnera na zelenim otocima.

Danas, kada su apsolutno svi kontejneri na zelenim otocima prenatrpani i kada je gradonačelnik Laženović protivno svojim mantrama pootimao žute kontejnere "na kućnim pragovima" pa su žute vrećice porazbacane po čitavom Zagrebu...i danas, kada ja to kritiziram identično kao on Banditosa ja sam trol...a pretpostavljam da je on tada bio biblijski spasitelj?!

Istina je da Tomašević nema blage veze što radi i da se potpuno pogubio pa poništava i one male napretke u odvajanju i prikupljanju otpada koje je Bandić (unatoč neupitnom ludilu) uspio ostvariti.

Ne treba niti ignorirati činjenicu da je Čistoća potrošila milijune na žute vrećice koje zapravo uopće nisu potrebne jer postoje žute kante, a građani bi vrećice trebali kupovati sami. Domogao sam se svih javnih nabava za žute vrećice pa ću uskoro objaviti i te skandalozne podatke Bandićevog kriminala kojeg je Tomašević očigledno srčano posvojio!

Gradonačelnik u svakoj prilici izvrće činjenice i svoje tvrdnje u vezi zbrinjavanja otpada!

Dok se borio za vlast trabunjao je kako će u prvom mandatu zatvoriti Jakuševec, a na sumnjičavost novinara baš se potrudio uvjeriti sve nas da je to "mačji kašalj" i da će on to "stojećki" odraditi...

Danas je Jakuševec proširen, a čak se pregovara o dovoženju otpada iz okolnih gradova!

Na Jakuševec se zatrpava biootpad, kao i glomazni otpad koji se prije zatrpavanja melje najprimitivnijom tehnikom koja izaziva maksimalno štetne učinke za okolinu, građane i radnike Čistoće.

Čak sam čuo da su nakon mojih prijava inspektoratu uveli nekakve raspršivače koji prah i čestice nastale mljevenjem glomaznog otpada dodatno raspršuju u okoliš (op.a. shvaćam da je cilj bio smanjiti štetnost čestica za ljude, ali onda se nabave odgovarajući strojevi i oprema, a ne traže se "A je to!" rješenja koja graniče s potrebom za hitnu psihijatrijsku intervenciju)!

Također, opet se vrte spinovi o sortirnici i centru za gospodarenje otpadom za što postoje sve predispozicije...

Već sam o svemu detaljno pisao pa da se ne ponavljam pozivam vas da pročitate raniji članak:

Odnedavno pratim kako je najnoviji spin za podzemne spremnike kraj ove ili početak iduće godine, a prošle jeseni se gradonačelnik kleo da će do konca prošle godine biti spremnici pa ga je "dočekao" problem certifikata u namještenom natječaju za podzemne spremnike kojeg je morao poništiti.

Onda je bilo "milijun posto" proljeće ove godine...sad je otvorena i iduća godina... :-)))))

A ponavljam, dan danas ne postoji niti jedna jedina precizna lokacija za postavljanje idućeg podzemnog spremnika...i vrlo vjerojatno neće je uskoro niti biti.

Od mora izuzetno hrabrih izjava ostalo je de facto priznanje da su sve to bile obmane i lažna (zapravo neostvariva) obećanja...tek je dogurao do polovice mandata, a Laženović već plače da će mu trebati još jedan mandat...s ovakvim radom ni 20 mu neće biti dovoljno!

Sve sam to gledao i slušao kod Bandića, isti korak isto odstajanje!

Rasturio sam mu CSI smetlare, a upravo mu rasturam kazne za plave vrećice!

Prije samo par mjeseci gradonačelnik je pokušao ostvariti svoje prijetnje o kažnjavanju zbog plavih vrećica kojima je zapravo započeo kampanju plavih vrećica.

Tada sam mu najavio da će mu sve to propasti upravo zbog debilnog pristupa, on on nije slušao i samo je pojačavao prijetnje.

Zatim je uveo tzv. ophodare u sklopu Čistoće koji su trebali kopati po smeću i utvrđivati tko ne koristi plave vrećice kako bi ga se moglo kazniti.

Prvi sam prokazao tu cijelu službu kao nezakonitu što je potaklo "Novi sindikat" u Čistoći da sve skupa prijavi Državnom inspektoratu što je pak rezultiralo zabranom postupanja te službe!

Od početka ogovorim kako su plave vrećice nezakonite i pozvao sam sve koji dobiju kaznu da mi se jave, da će moji odvjetnici sve riješiti. Ljudi se javljaju, odvjetnici pišu, sustav se raspada, a uskoro ću objaviti sve nove detalje. Do tada pročitajte već ranije objavljene detalje.

Njegovo ponašanje i neorganiziranost te prebacivanje svake odgovornosti na građane koje se pritom vrijeđa kao nesavjesne (da ne kažem primitivne) dovelo je do toga da se vrećice smanjeno kupuju i da zapravo nitko previše niti ne "trza" na nekakve prijetnje sankcijama...pa se gradonačelnik obratio drugom nesposobnjakoviću da mu pomogne...pomoćniku pročelnika Reniću!

Trese mu se tlo pod nogama pa sada prijeti kamerama!

Prometno redarstvo i Željko Renić
Izvor: Zagreb.hr

U sada već akutnom očaju što ispada potpuno nesposoban, gradonačelnik Laženović obratio se svom vjernom uhljebu Reniću (op.a. zapravo radi se o Bandićevom uhljebu kojeg je Tomašević rado održao u uhljebistanu) koji vodi Sektor za komunalno i prometno redarstvo i koji se odmah domislio spina o kamerama i "video nadzoru smećarskih prekršitelja"! :-)))))

Da, dobro sam se nasmijao kad su mediji jučer bombastično prenijeli ojadni spin pomoćnika Renića o tome kako će komunalno redarstvo putem sustava kamera uhoditi i sankcionirati sve one koji će kršiti propise o otpadu (op.a. točnije, gradsku odluku o komunalnom redu).

Sve bi to bilo super da u svim medijskim objavama nisu "prometni" redari (a trebali bi biti "komunalni") koji se jedini pojavljuju jer sustav video nadzora koriste upravo prometni redari i to za nadgledanje prometa u mirovanju tj. za prometne redare i za potrebe policije u slučaju nesreće.

Radi se o sustavu koji postoji odavno i koji je doista u visokom stupnju funkcionalnosti, što je za pohvaliti.

Problem je u tome što se gradonačelnik dosjetio pa zamolio Renića (ili se Renić dosjetio pa ponudio gradonačelniku, nebitno) da naprave veliki spin o tome kako će sada komunalni redari pomoću "milijardu" kamera (iako ih ima tek toliko da donekle kontroliraju raskršća) kontrolirati zločeste građane koji narušavaju komunalni red.

A ni to nisu bili u stanju napraviti kako treba pa je na videu TV-a završio voditelj prometnih redara Filković i hrpa prometnih redara...umjesto voditelj komunalnih redara Vidmar i hrpa komunalnih redara! :-)))))

Eto, to je domet našeg Renića!

A i moj odvjetnik odgovorno tvrdi da te video snimke ne mogu poslužiti za kažnjavanje prekršitelja komunalnog reda, eventualno mogu redarima signalizirati zbivanje na koje moraju osobno intervenirati i zaustaviti te identificirati prekršitelje u samom djelovanju...ako ih se ne uhvati u činu i oni napuste kritično mjesto, piši kući propalo! ;-)

Šalu na stranu: ljudi, ne bacajte glomazni otpad na ulice! Ne budite kreteni! Imate reciklažna dvorišta koja su besplatna, a možete zvati Čistoću da besplatno pokupi glomazni otpad 2x godišnje!

Promo video Čistoće s mojim komentarima:

Imate informacije o ovoj temi? Uočili ste grešku? Kontaktirajte nas
Podržite nas i podijelite ovaj članak:

Brzi kontakt

Najnovije

Neven Brnjas, najpoznatiji ZET-ov zviždač i jedan od najpoznatijih domaćih ...

Uzeo sam simboliku Shakespeareovog trgovca koji u tom remekdjelu kao ...

Skoro godinu dana ističem kako je natječaj za podzemne spremnike namješten ...

TPL_BACKTOTOP