Zbog nedovoljnog interesa javnosti i izuzetno slabe interakcije pratitelja, ove stranice su prebačene u arhivski format
i više se neće ažurirati niti nadopunjavati novim sadržajem!

Čuo sam da su moji tekstovi "uzdrmali" upravu Zagrebačkog Holdinga, kao i voditelje mnogih podružnica! Jako mi je žao, to mi nije bila namjera, samo sam želio pojasniti da su njihovi postupci ozbiljno nezakoniti i da bi trebali pripaziti.

Naravno, sve će na kraju morati popratiti nadležne državne institucije, ali tako je to sa nezakonjem - tko ga čini, morat će odgovarati!

istrage u Holdingu
Izvor: Zgh.hr

E sad, umjesto da oni prestanu sa nezakonjem, plan i program je provesti "lov na vještice" i istražiti tko to meni odaje "korporativne tajne" kako bi se nezakonje prikrilo i tako osnažilo i nastavilo!

Kad sam to saznao, odmah sam pisao mail gradonačelniku Tomaševiću i predsjedniku uprave Ivanu Novakoviću da nije u redu to što rade i da ne bi trebali uznemiravati radnike, a zatim sam im otkrio da je moj izvor zastupnik gradske skupštine (op.a. gradonačelniku je predstavljen identitet), a da je on vjerojatno informacije dobio iz ureda Željke Šurbek Deduš (op.a. što je logično, budući da su pretvorili ZGH u najtajnije društvo na svijetu, iako se radi o javnom poduzeću, pa nitko osim nje i njezinih najbližih suradnika niti može objavljene dokumente "isporučiti").

To nije pomoglo pa su Ivan Novaković i paranoični urotnici oko njega formirali CSI odjel koji obilazi apsolutno sve radnike u Holdingu (op.a. kao da oni išta znaju ili mogu znati, nesretnici ne znaju niti svoju sudbinu) o tome na koji način sam ja došao do objavljenih dokumenata! :-))))))

Da sve skupa bude još bolje, odlučili su svim zaposlenicima poslati mail kojim su objasnili sve bitno i nebitno o osobnim podacima i prikriveno priprijetili...jer što naš gradonačelnik ima u alatima osim prijetnje?! A kako on, tako i nižerangirani jataci... ;-)

Mailove koje ću upravo predstaviti dobio sam od Davora Vića, pa nema potrebe provoditi još jednu CSI seansu tražeći odgovor na to pitanje!

U prvom mailu iz ureda voditelja Čistoće (op.a. a tako je bilo i u svim drugim podružnicama) kreće mail svim zaposlenicima u Čistoći kako su osobni podaci koji se obrađuju tajni, bla, bla, bla...

U drugom mailu voditelj Vić izražava zabrinutost hoće li proslijeđivanje prvog maila uroditi plodom te provjerava hoće li na oglasnim pločama i ostalim zajedničkim prostorijama "osvanuti ovaj naputak".

Nije pretjerano bitno, ali zar nije bilo u ponudi voditelja koji bolje poznaje Hrvatski jezik pa da dobijemo ipak nešto više od pogrešno korištenog kolokvijalizma?!

Tajnost izvora štiti Ustav RH

U ovom slučaju sam svoj izvor otkrio jer je izvor to sam dozvolio kako se trenutna strahovlada ne bi dodatno prelamala preko leđa radnika!

U svakom drugom slučaju pozivam se na materijalno pravo koje jasno navodi:

"Novinar, urednik, tiskar, autor knjige i autor objavljenog priloga koji nije novinar nije dužan tijelu javne vlasti dati podatke o izvoru objavljene informacije ili informacije koju namjerava objaviti."

Dakle, osim u slučajevima takvog zahtjeva od strane izvora, nikad neću otkriti identitet izvora i apsolutno ništa na ovom svijetu me na to ne može natjerati!

Mirno spavajte i ne brinite!

Što kaže Agencija za zaštitu osobnih podataka

Zakon je jasan: javni interes je uvijek iznad osobnog interesa i nikad nečija privatnost ne može biti važnija od prokazivanja nezakonitosti!

Agencija za zaštitu osobnih podataka je u skladu s tim pojasnila sljedeće:

"Mediji su ovlašteni i dužni informirati javnost o svim događajima koji pobuđuju interes javnosti kao nositelji kritične mase u društvu te su u tom smislu u mogućnosti objavljivati i osobne podatke fizičkih osoba koji su objekti medijskih članaka. Kada bi postojala zabrana medija da objavljuju imena i prezimena fizičkih osoba tada bi se radilo o uvođenju cenzure koja ne smije pronaći svoje mjesto u društvu koje počiva na poštivanju vladavine prava te načelima ustavne vladavine."

Mediji su, dakle, ovlašteni, ali i dužni informirati javnost i u tom slučaju imaju pravo objavljivati osobne podatke!

Nego, je li primjereno nezakonje rješavati zastrašivanjem?!

Najfascinantnije mi je (pored činjenice da uhljebistan IN nije bila vijest u centralnom dnevniku HRT-a) da IN, umjesto da bježi glavom bez obzira, organizira istražne postupke s ciljem utvrđivanja mojih izvora!

Kazneni zakon nalaže svima nama, pod kaznenom odgovornošću, da teška koruptivna djela moramo prijavljivati nadležnim državnim institucijama i svako neprijavljivanje predstavlja sudjelovanje u zločinu!

A onaj tko se bavi nezakonitostima mora biti svjestan toga da će neizbježno odgovarati za svoje postupke!

Neki dan sam javno objavio da nema potrebe za ikakvom brigom i panikom: državne institucije će s dobrom i temeljitom informiranošću sigurno sve počinitelje ispratiti na odgovarajuće zatvorske kazne!

Zato ponavljam upravi: ostavite radnike na miru neka rade svoj posao, zadnje što Vam treba je grupna tužba za mobing! ;-)

A zašto se to dešava?

Kao što je svima poznato, niti gradonačelnik Tomašević niti glasnogovornica Živalj nisu iznašli način da dobijem press akreditaciju i tako sudjelujem na redovitim i izvanrednim konferencijama za novinstvo (i Grada i Holdinga).

Predsjednik uprave ZGH Ivan Novaković prekršio je moje Ustavom RH zajamčeno pravo na pristup informacijama (i tako nas vratio u totalitaristički model po uzoru na Staljina) uz obrazloženje:

"Podnositelj traži informacije iz svih segmenata rada tijela javne vlasti, a kako bi pronašao bilo kakve nepravilnosti u radu te kako bi okrivio službenike ili čelnika tijela javne vlasti za nesavjesno obavljanje poslova."

Zamislite vi to?! Ja tražim nepravilnost...sram me bilo! Doista! Evo, sramim se!

Nema veze, nek je naš gradonačelnik umišljeno zadovoljan svojom "otvorenošću" i "transparentnošću", ja ću i dalje ulagati maksimalne napore da otkrivam, prokazujem i prijavljujem svaku pa i najmanju nezakonitost u njegovom mandatu! ;-)

A trebali biste i svi vi...

Imate informacije o ovoj temi? Uočili ste grešku? Kontaktirajte nas
Podržite nas i podijelite ovaj članak:

Brzi kontakt

Najnovije

Neven Brnjas, najpoznatiji ZET-ov zviždač i jedan od najpoznatijih domaćih ...

Uzeo sam simboliku Shakespeareovog trgovca koji u tom remekdjelu kao ...

Skoro godinu dana ističem kako je natječaj za podzemne spremnike namješten ...

TPL_BACKTOTOP