Zbog nedovoljnog interesa javnosti i izuzetno slabe interakcije pratitelja, ove stranice su prebačene u arhivski format
i više se neće ažurirati niti nadopunjavati novim sadržajem!

NOVOSTI: Zbog osobitih inzistiranja magistra Željka Renića, inače pomoćnika pročelnika za komunalno i prometno redarstvo u Zagrebu, odlučili smo iznova krenuti s radom, a novi portal će uz zagrebačke teme uključivati i teme iz Zagrebačke županije.

Uskoro na Zagreb24.hr

Trenutak kad se zakon poništi (ne)postupanjem državne institucije trenutno stvara prekid pravnog poretka i nastupa (kolokv.) sumrak države! To se zbog plavih vrećica desilo u Hrvatskoj! Djeluje benigno, ali nije, ma što god tko mislio!

nezakonite plave vrećice
Izvor: Cistoca.hr

Najluđe u svemu tome jest što apsolutno nikog nije briga!

Ni državu, ni stranku na vlasti, ni opoziciju, ni medije, ni udruge, ni aktiviste pa čak ni antagoniste...apsolutno nikog!

Ako mislite da se to dešava zbog neke globalne urote, nečijeg milijunskog ratnog profita, djelovanja famozne duboke države ili nekog drugog spektakularnog uzroka onda ste u zabludi - u ovom slučaju je u pitanju najblaža i najjednostavnije otklonjiva zapreka, ali svejedno, neka pravni poredak poklekne i nek država trenutno postane Tunguzija!

Jesu li građani postali u toj mjeri apatični ili smo kao društvo doista došli do razine kad je sirovo preživljavanje postala jedina bitna tema?!

Bolje poduprijeti nezakonje i napustiti građane nego prelijepiti deklaracije

U rujnu sam državnom inspektoratu prijavio nezakonite deklaracije na vrećicama. Ništa od njih mjesecima...

Onda sam pisao pismo glavnom državnom inspektoru (22.12. pred sam Badnjak) i ukazao na neopravdano nepostupanje.

Već 27.12. (prvi radni dan) Inspektorat je doslovno sklepao nekakav odgovor u kojem jeste ustanovio da sam u pravu i da nezakonitosti na koje sam ukazao postoje, ali potpuno lažno utvrđuje kako su iste u međuvremenu otklonjene.

U dućanu su proizvodi s identičnim deklaracijama koje su, kako Inspektorat potvrđuje, doista nezakonite!

Pretpostavljam da je moral, etičnost i zakonitost propala od 22. do 27. prosinca, ipak je u tom periodu bio Božić, jedan od najvažnijih duhovnih blagdana...

Logično...ne, nije logično, poremećeno je i izopačeno !!!

20 studenata za 500ak kuna po glavi bi u 3 dana preljepila sve vražje nezakonite plave vrećice s ispravnim deklaracijama još u rujnu kad sam ukazao na problem i problema ne bi niti bilo! Ali još jednom se pokazuje do koje mjere je vlast (državna i lokalna) izobličena i podla kad je spremna rađe u cijelosti srušiti pravni poredak Hrvatske nego priznati grešku i brže-bolje popraviti stvar!

"Car je gol" sindrom koji podriva same temelje ovog društva

Svi ste čitali "Carevo novo ruho" i sigurno se sjećate moralne pouke pa neću previše gnjaviti prepričavanjem, samo ću istaknuti da je Tomislav Tomašević pun propusta, grešaka pa čak i nezakonja i nećemo negacijom i ignoriranjem postići ništa drugo osim propast ovog društva.

Dao sam si truda, sve sam lijepo istražio, sve sam lijepo dokazao, sve sam lijepo napisao i opisao, a sada je na svakom individualnom sudioniku u našem društvu da istakne nepravilnosti ili da ih prisvoji.

Ako ne želite isticati i prokazivati probleme u društvu onda nemojte ni kukati, zapravo...

Imate informacije o ovoj temi? Uočili ste grešku? Kontaktirajte nas
Podržite nas i podijelite ovaj članak:

Brzi kontakt

Najnovije

Neven Brnjas, najpoznatiji ZET-ov zviždač i jedan od najpoznatijih domaćih ...

Uzeo sam simboliku Shakespeareovog trgovca koji u tom remekdjelu kao ...

Skoro godinu dana ističem kako je natječaj za podzemne spremnike namješten ...

Back to Top